Εισβολή στην Ουκρανία: Αντιπολεμική διαδήλωση με πάνω από 50.000 άτομα στο Μόναχο - Δείτε βίντεο

Εισβολή στην Ουκρανία: Αντιπολεμική διαδήλωση με πάνω από 50.000 άτομα στο Μόναχο - Δείτε βίντεο

Πολλοί διαδηλωτές ήταν ντυμένοι στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας, γαλάζιο και κίτρινο και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά του πολέμου και του ρώσου προέδρου

munchen_prot
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν απόψε στο Μόναχο κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Σήμερα είμαστε όλοι Ουκρανοί», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Σταματήστε αμέσως αυτόν τον τρελό πόλεμο», κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Δήμαρχος της πόλης, Ντίτερ Ράιτερ.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση ξεπέρασε κατά πολύ το αναμενόμενο, καθώς είχαν δηλωθεί μόνο 5.000 συμμετοχές, ενώ τη διαδήλωση, η οποία εξελίχθηκε ειρηνικά, περιφρούρησαν 500 αστυνομικοί.



Κλείσιμο
Πολλοί διαδηλωτές ήταν ντυμένοι στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας, γαλάζιο και κίτρινο και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά του πολέμου και του ρώσου προέδρου. «Σταματήστε τον Πούτιν», «Προστατέψτε την Ουκρανία», «Αφήστε την ειρήνη να κερδίσει», ήταν κάποια από αυτά.



«Ποτέ δεν πίστευα ότι τα εγγόνια μου θα με ρωτούσαν αν θα έρθουν τα τανκς στο Μόναχο», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης, ενώ ο Μάρκους Ζέντερ τόνισε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε έναν τέτοιο απρόκλητο πόλεμο στην Ευρώπη». «Δε θέλουμε ποτέ ξανά να βρεθούμε στη λάθος πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε η πρόεδρος του βαυαρικού κοινοβουλίου, Ίλζε Άιγνκερ.



Τον λόγο έλαβε και ο πρόξενος της Ουκρανίας στο Μόναχο Γιαρμίλκο Γιούρι, ο οποίος έκανε λόγο για πόλεμο εναντίον και αμάχων στη χώρα του και κάλεσε όλους να βοηθήσουν στην απομόνωση της Ρωσίας. «Το τίμημα του πολέμου θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να καταθέσουν τα όπλα. Βοηθήστε μας να πολεμήσουμε. Πιστέψτε στη γενναιότητά μας και ενισχύστε μας», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους Γερμανούς.


Ειδήσεις σήμερα:

Το Λονδίνο προβλέπει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη

Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πότε μπαίνει τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης