Εισβολή στην Ουκρανία: Θέλουμε «ουσιαστική ατζέντα» για να πάμε σε νέα διαπραγμάτευση, λέει το Κίεβο

Εισβολή στην Ουκρανία: Θέλουμε «ουσιαστική ατζέντα» για να πάμε σε νέα διαπραγμάτευση, λέει το Κίεβο

«Οι διαπραγματεύσεις δεν ακυρώθηκαν, αλλά αναβλήθηκε η ώρα έναρξής τους - Ίσως ξεκινήσουν πάλι απόψε το βράδυ», ανέφερε διπλωματική πηγή στο RIA Novosti



diapragmateusi_ukraine
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα επαναρχίσουν, πιθανότατα, το βράδυ της 2ας Μαρτίου, δήλωσε διπλωματική πηγή στο ρωσικό RIA Novosti.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν ακυρώθηκαν, αλλά αναβλήθηκε η ώρα έναρξής τους. Μπορούν να πραγματοποιηθούν το βράδυ της 2ας Μαρτίου ή αργότερα», είπε συγκεκριμένη η πηγή.

Νωρίτερα, ο ανταποκριτής του Russia Today, Konstantin Prydybaylo, είχε αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας αναβάλλονται χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικό πρόβλημα είναι ότι «δεν υπάρχει απευθείας επικοινωνία της ρωσικής με την ουκρανική πλευρά».

Θέλουμε «ουσιαστική ατζέντα» για νέες συνομιλίες, λένε οι Ουκρανοί

Η διεξαγωγή περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία τελεί υπό συζήτηση, δήλωσε σήμερα ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, στο Reuters, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μια «ουσιαστική ατζέντα».

Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία ενός δεύτερου γύρου συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στην γειτονική της χώρα την περασμένη εβδομάδα, ο Ποντόλιακ δήλωσε: «Τελεί υπό συζήτηση προς το παρόν. Χρειάζεται μια ουσιαστική ατζέντα».

Ειδήσεις σήμερα:

Το Λονδίνο προβλέπει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη

Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πότε μπαίνει τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης