Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλλάζει τακτική με «carpet bombing» ο Πούτιν στο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλλάζει τακτική με «carpet bombing» ο Πούτιν στο Χάρκοβο

Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές επιθέσεις σε αμάχους από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος πριν από πέντε ημέρες - Ο ρωσικός στρατός είχε χρησιμοποιήσει παρόμοιες τακτικές στη Συρία

xarkovo-arthro
Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν όταν το ρωσικό πυροβολικό άνοιξε πυρ στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανία σήμερα το μεσημέρι στο Χάρκοβο.  

Το Χάρκοβο, το οποίο έχει βιώσει μερικές από τις σκληρότερες μάχες του πολέμου μέχρι στιγμής, χτυπήθηκε από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από ρωσικές θέσεις τη Δευτέρα ενώ ενδεικτικό της αλλαγής τακτικής του Πούτιν είναι ένα βίντεο που δείχνει περιοχή γύρω από ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο να καλύπτεται από εκρήξεις.




Ενώ χθες οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Χάρκοβο με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στους δρόμους πραγματοποιώντας στοχευμένες επιθέσεις με τους Ουκρανούς να διατηρούν τον έλεγχο της πόλης τελικά, σήμερα η Ρωσία, εν μέσω των διαπραγματεύσεων στην Λευκορωσία χρησιμοποίησε τακτικές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το λεγόμενο «carpet bombing» μην αφήνοντας αμφιβολία πως θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα με μία ευρείας κλίμακας στρατιωτική επίθεση. 








Κλείσιμο
Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι χαρακτηριστικά της ρωσικής επιδρομής με δεκάδες αμάχους νεκρούς και βαριά τραυματισμένους πολίτες που είχαν βγει εκείνη την ώρα από τα σπίτια τους για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης! 





ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΑ ΒΙΝΤΕΟ



Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές επιθέσεις σε αμάχους από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος πριν από πέντε ημέρες!



Αναλυτές έχουν εκτιμήσει ότι ο Πούτιν αναπτύσσει όλο και περισσότερες βαριές δυνάμεις που απουσίαζαν από τις πρώτες μάχες σε μια προσπάθεια να επιβάλει μια νίκη που μέχρι στιγμής δεν έχει.






Τουλάχιστον 11 οι νεκροί

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε ο τοπικός περιφερειάρχης, εκφράζοντας φόβους για «δεκάδες νεκρούς».

«Ο ρωσικός εχθρός βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές», έγραψε ο περιφερειάρχης Όλεγκ Σινεγκούμποφ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



«Εξαιτίας αυτών των βομβαρδισμών, που συνεχίζονται ακόμη, δεν μπορούμε να καλέσουμε τις υπηρεσίες διάσωσης (...) Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες», πρόσθεσε.



Φόβοι για το Κίεβο 

Την ίδια ώρα υπάρχουν φόβοι ότι το Κίεβο θα μπορούσε σύντομα να δεχτεί μία σφοδρή επίθεση από τους Ρώσους. Η Ρωσία χρησιμοποίησε παρόμοιες τακτικές σε πόλεις της Συρίας ενώ πολεμούσε στο πλευρό του Μπασάρ αλ Άσαντ προτού οι δυνάμεις της τις βομβαρδίσουν έντονα.

Τα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα επί του παρόντος προσπαθούν να περικυκλώσουν και να αποκόψουν το Κίεβο από τα δυτικά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης