Μητροπολίτης Κιέβου: Παρομοιάζει τον Πούτιν με τον Χίτλερ και προειδοποιεί - «Κινδυνεύει ολόκληρος ο κόσμος»

Μητροπολίτης Κιέβου: Παρομοιάζει τον Πούτιν με τον Χίτλερ και προειδοποιεί - «Κινδυνεύει ολόκληρος ο κόσμος»

Η Ουρκανία αντέχει χάρη στο αδάμαστο πνεύμα της για την ελευθερία, σημειώνει ο κ. Επιφάνιος - Προσπαθεί  να  εμψυχώσει τον ουκρανικό λαό

επιφανιπος
«Δεν κινδυνεύει μόνο η Ουκρανία, κινδυνεύει ολόκληρος ο κόσμος»  λέει σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος που τονίζει: «Στον ηγέτη της Ρωσίας λειτουργεί το πνεύμα του αντίχριστου, τα σημάδια του οποίου μας αποκαλύπτουν οι Γραφές: υπερηφάνεια, αφοσίωση στο κακό, σκληρότητα, ψεύτικη θρησκευτικότητα. Αυτός ήταν ο Χίτλερ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Μητροπολίτης Κιέβου τονίζει στη συνέχεια: «Η Ουκρανία αντέχει αυτό το ξέφρενο χτύπημα όχι μόνο χάρη στον καλά εκπαιδευμένο στρατό, την κατάλληλη ηγεσία και τη βοήθεια των συμμάχων».

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!

Την τέταρτη μέρα, ο ηρωικός λαός μας αμύνεται από την επίθεση της Ρωσίας, που ρίχνει τους στρατιώτες και τα όπλα της στα χωριά και τις πόλεις μα, χτυπώντας με βομβαρδισμούς. Η Ουκρανία αντέχει αυτό το ξέφρενο χτύπημα όχι μόνο χάρη στον καλά εκπαιδευμένο στρατό, την κατάλληλη ηγεσία και τη βοήθεια των συμμάχων. Ο κύριος λόγος είναι ένα αδάμαστο, άρα και ανίκητο πνεύμα.

Το πνεύμα της αγάπης για την πατρίδα, για την ελευθερία, για τους γύρω. Αυτό το πνεύμα της αγάπης και της αλήθειας, που είναι με το μέρος μας, μαρτυρούν ότι με τη βοήθεια του Θεού θα πετύχουμε τη νίκη. Κάθε ώρα αντίστασης στην επιθετικότητα μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό.
Προσευχόμαστε και ενεργούμε - ο καθένας στη θέση του, με τον τρόπο που είναι δυνατό σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Και κάθε ώρα της αντίστασής μας εμπνέει όλο και περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να υποστηρίξουν την Ουκρανία. Δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρώνονται στις πλατείες των πρωτευουσών του κόσμου για συγκεντρώσεις συμπαράστασης. Η μπλε και κίτρινη σημαία της ελευθερίας μας έχει γίνει σύμβολο αντίστασης στην τυραννία και το σύνθημα "Δόξα στην Ουκρανία!" γνωρίζω χωρίς μετάφραση.
Μεταξύ των εκκλήσεων για άμεσο τερματισμό της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας είναι η φωνή των αδελφών μου, των Προκαθημένων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ευχαριστώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, τον Γεωργιανό Πατριάρχη Ηλία , τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και όλους τους αρχιερείς αδελφούς μου, κληρικούς, πιστούς, χριστιανούς και όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης για την προσευχή και την υποστήριξη του κόσμου.

Σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε να αυξηθεί το επίπεδο ετοιμότητας των πυρηνικών όπλων. Δεν είναι αυτό επιβεβαίωση του γεγονότος ότι ο αρχηγός του κράτους μας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πολλοί άλλοι έχουν πει από την αρχή: δεν κινδυνεύει μόνο η Ουκρανία, κινδυνεύει ολόκληρος ο κόσμος. Στον ηγέτη της Ρωσίας λειτουργεί το πνεύμα του αντίχριστου, τα σημάδια του οποίου μας αποκαλύπτουν οι Γραφές: υπερηφάνεια, αφοσίωση στο κακό, σκληρότητα, ψεύτικη θρησκευτικότητα. Αυτός ήταν ο Χίτλερ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό έχει γίνει σήμερα ο Πούτιν.

Κλείσιμο
Επομένως, το καθήκον όχι μόνο της χώρας μας, αλλά όλων των χωρών του κόσμου, όλων των ανθρώπων καλής θέλησης, είναι να σταματήσουν τώρα τον Πούτιν. Δράσε και δράσε αμέσως. Προτρέπω τους παγκόσμιους ηγέτες να το κάνουν!

Ξεχωριστά θα ήθελα να απευθυνθώ στους πιστούς και συμπολίτες μας. Η διαθρησκειακή ειρήνη είναι ένα από τα κύρια επιτεύγματα της ανεξάρτητης Ουκρανίας . Τα συναισθήματα που προκαλούν τώρα στις ψυχές των Ουκρανών με το όνομα «Μόσχα» είναι αρκετά κατανοητά. Αλλά σας ικετεύω - μην υποκύψετε στην οργή, ειδικά - στις προκλήσεις του εχθρού. Εάν γνωρίζετε συγκεκριμένες αληθείς πληροφορίες σχετικά με τη βοήθεια κάποιου προς τον επιτιθέμενο - δώστε τις στις αρχές επιβολής του νόμου ή στον στρατό. Αλλά ήδη βλέπω και γνωρίζω για πολλούς κληρικούς και πιστούς του Πατριαρχείου Μόσχας ότι έχουν αναθεωρήσει τη στάση τους απέναντι στην ηγεσία στη Ρωσία και στέκονται δίπλα σε όλους για την υπεράσπιση της Ουκρανίας.

Ως εκ τούτου, θα αναβάλουμε όλα τα ζητήματα για την επίτευξη συνεννόησης και εκκλησιαστικής ενότητας στην Ουκρανία μέχρι τη νίκη. Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί ιεράρχες, ιερείς και λαϊκοί του Πατριαρχείου Μόσχας αναρωτιούνται ήδη για το μέλλον τους, το οποίο δεν συνδέουν με τον απαξιωμένο Πατριάρχη Κύριλλο. Ελπίζω ότι στην αδελφική επικοινωνία, ως ορθόδοξοι πιστοί και παιδιά ενός έθνους , θα βρούμε μια λύση στις διαφορές. Και τώρα ας τα αναβάλουμε όλα , γιατί τίποτα δεν αξίζει περισσότερο σήμερα από τη νίκη της Ουκρανίας!

Προσευχόμαστε στον Παντοδύναμο Θεό και ζητάμε από Αυτόν, την Υπεραγία Θεοτόκο και όλους τους αγίους για βοήθεια, προστασία, άμυνα, δύναμη, κουράγιο και το σημαντικότερο - νίκη και ειρήνη. Καλώ τους υπερασπιστές της Ουκρανίας και όλο τον λαό μας την ευλογία του Θεού!

Ο Μέγας Θεός, ο Ένας, σώσε την Ουκρανία για εμάς!»

Δείτε βίντεο: Μητροπολίτης Κιέβου: Παρομοιάζει τον Πούτιν με τον Χίτλερ και προειδοποιεί - «Κινδυνεύει ολόκληρος ο κόσμος»
Μητροπολίτης Κιέβου: Παρομοιάζει τον Πούτιν με τον Χίτλερ και προειδοποιεί - «Κινδυνεύει ολόκληρος..


Ειδήσεις σήμερα

Καθαρές λύσεις και «αλλαγή παραδείγματος» από Μητσοτάκη στην πολιτική ασφάλειας

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Bianca» - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σήμερα

Θα πατήσει ο Πούτιν το «κόκκινο κουμπί» για την ισχυρότερη πυρηνική βόμβα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης