Χονγκ Κονγκ: Πυρκαγιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου – Εγκλωβίστηκαν πάνω από 300 άτομα

Χονγκ Κονγκ: Πυρκαγιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου – Εγκλωβίστηκαν πάνω από 300 άτομα

Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 1.200 άτομα σε μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής – Βίντεο από το εσωτερικό με πολίτες κάθε ηλικίας εγκλωβισμένους σε ορόφους - Δεκάδες καταναλωτές και μαγαζάτορες συγκεντρώθηκαν στην ταράτσα

hong-kong-fotia-arthro
Αναστάτωση προκλήθηκε στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εμπορικό πολυκατάστημα και είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τουλάχιστον 300 άτομα στο εσωτερικό του.

Η πυρκαγιά τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, ξέσπασε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ. Οι φλόγες και ο καπνός προκάλεσαν αναστάτωση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 13 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο, και να εγκλωβιστούν στο κτήριο περισσότερα από 300 πολίτες.

Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί.



Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά η South China Morning Post (SCMP) ανέφερε ότι η φωτιά ξέσπασε στις 12:37 μ.μ τοπική ώρα (04:37 GMT) σε ένα δωμάτιο διακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος πριν σκίσει τη σκαλωσιά του κτιρίου. όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης.

Δείτε βίντεο από τον συγκεντρωμένο κόσμο στην ταράτσα:



Μεταξύ των εγκλωβισμένων είναι άνθρωποι που είχαν πάει για ψώνια ή σε κάποιο εστιατόριο του κτιρίου αυτού των 38 ορόφων, μέσα στο οποίο υπάρχουν γραφεία, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

Δείτε live εικόνα από το σημείο:

Κλείσιμο


Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο σε χώρο όπου γίνονται εργασίες ανάπλασης. Οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι χρειάστηκε να εκκενώσουν τον χώρο καθώς ο καπνός φυσούσε μέσα στο κτίριο και στους δρόμους της περιοχής. Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες και σήμαναν συναγερμό επιπέδου Νο.3. Κάλεσαν στην συνέχεια τους εγκλωβισμένους μέσα στο κτίριο να μην κατέβουν κάτω αλλά να παραμείνουν σε ασφαλείς ορόφους.




Δείτε βίντεο από το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου:



Όπως μετέδωσαν τοπικά Μέσα, 60 άτομα εγκλωβίστηκαν στον πέμπτο όροφο και άλλα 100 στον 39ο. Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είναι εμπορικό κτήριο και περιλαμβάνει μια εμπορική στοά 14 ορόφων και έναν πύργο γραφείων 25 ορόφων.

FGoeFVmVkAMxfPj
Hong_Kong_01

Τουλάχιστον 15 ασθενοφόρα έχουν σταλεί στο σημείο και οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τις 14:30, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η κατάστασή τους είναι άγνωστη. Στο σημείο έφτασαν σύντομα συγγενείς των εγκλωβισμένων. Ένα μέλος της οικογένειας μιας γυναίκας παγιδευμένης σε μια ταράτσα του πέμπτου ορόφου είπε στο StandNews ότι η κατάσταση ήταν χαοτική και ότι ο καπνός βγήκε σε μικρά και μεγάλα κύματα. Η φωτιά έρχεται εν μέσω της πολυσύχναστης εορταστικής περιόδου, σε μια από τις πιο δημοφιλείς εμπορικές συνοικίες της πόλης.


Ειδήσεις σήμερα:

Παναγιωτόπουλος: Ο τηλεοπτικός καλαμπουρτζής, το σοκ των «Αρβύλα» κι ένα κορίτσι που έφτασε κοντά στον θάνατο

Εμβολιασμοί: Η σειρά των παιδιών - Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού, τι ρωτάνε οι γονείς

Ο Γιώργος Τράγκας και η «κληρονομιά της αναταραχής» - Την Πέμπτη η κηδεία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης