Ελληνίδα της Ολλανδίας στο protothema: «Στέλνουν ασθενείς με Covid στη Γερμανία»

Ελληνίδα της Ολλανδίας στο protothema: «Στέλνουν ασθενείς με Covid στη Γερμανία»

Εδώ και 12 ημέρες η Ολλανδία βρίσκεται σε καθεστώς μερικού lockdown - «Τα μαγαζιά εστίασης κλείνουν στις 20.00, τα σαλόνια ομορφιάς ειναι ανοικτά μέχρι τις 18.00. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και απαιτείται ένδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για να εισέλθεις οπουδήποτε» εξηγεί η Ρεβέκκα 

amsterdam
Η Ρεβέκκα ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια. Τους τελευταίους μήνες αισθάνθηκε, όπως χιλιάδες άλλοι κάτοικοι της πόλης, να επανέρχεται η κανονικότητα στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, χωρίς περιορισμούς. «Τα φεστιβάλ είχαν επιστρέψει, ο κόσμος διασκέδαζε όπως πρώτα, ωστόσο, κάτι μας έλεγε μέσα μας ότι πολύ δύσκολα θα κρατούσε όλο αυτό» αναφέρει η νεαρή αισθητικός. Για να προσθέσει: «Και ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι τα κρούσματα είχαν αυξηθεί, περισσότερο από ποτέ. Οι νοσηλείες το ίδιο. Τώρα αναγκάζονται τα νοσοκομεία να στέλνουν ασθενείς στη Γερμανία διότι το σύστημα Υγείας πιέζεται».

Εδώ και 12 ημέρες η Ολλανδία βρίσκεται σε καθεστώς μερικού lockdown σε μια προσπάθεια να ανασχέσει την εξάπλωση ενός νέου κύματος της Covid-19. «Τα μαγαζιά εστίασης κλείνουν στις 20.00, τα σαλόνια ομορφιάς ειναι ανοικτά μέχρι τις 18.00. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και απαιτείται ένδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για να εισέλθεις οπουδήποτε» εξηγεί η Ρεβέκκα. «Αυτό υποτίθεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, αν και προσωπικά αμφιβάλλω. Βιώνουμε μια κατάσταση που δεν είναι εύκολα αναστρέψιμη» συνεχίζει.

Τα κρούσματα της covid-19 έχουν αυξηθεί ραγδαία στη χώρα των 17,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετά την κατάργηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα τέλη Σεπτεμβρίου και χθες Τρίτη 23 Νοεμβρίου ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων έφτασε τις 22, 956 ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.

Η Ολλανδία ξεκίνησε να μεταφέρει ασθενείς με covid-19 στη Γερμανία προκειμένου να περιοριστεί η πίεση στα νοσοκομεία τα οποία δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό των νοσηλευόμενων.

Κλείσιμο
Ασθενής με covid-19 μεταφέρθηκε χθες το πρωί με ασθενοφόρο από το Ρότερνταμ σε νοσοκομείο του Μπόχουμ, περίπου 240 χιλιόμετρα πιο ανατολικά, ενώ ένας άλλος θα ακολουθήσει αργότερα σήμερα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Ο αριθμός των ασθενών με covid-19 στα νοσοκομεία της Ολλανδία έχει φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο και αναμένεται να αυξηθεί και άλλο καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα γερμανικά νοσοκομεία έχουν προσφέρει συνολικά 20 κλίνες σε ασθενείς από την Ολλανδία, ενώ ήδη στα προηγούμενα κύματα της επιδημίας είχαν περιθάλψει δεκάδες Ολλανδούς ασθενείς.

Μέχρι και την Δευτέρα, οι 470 από τις 1.050 συνολικά κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ολλανδία ήταν κατειλημμένες από ασθενείς με covid-19 και ήδη τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις τακτικές τους υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των χημειοθεραπειών και των εγχειρήσεων καρδιάς, προκειμένου να έχουν αρκετές κλίνες για ασθενείς με covid-19.

«Το παρήγορο είναι ότι ο κόσμος τηρεί τα μέτρα» λέει η Ελληνίδα αισθητικός. «Βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που αντιτίθενται στα μέτρα και απαντούν με διαδηλώσεις και πιστεύω ότι οι διαδηλώσεις θα ενταθούν σε περίπτωση που συνεχιστούν οι περιορισμοί. Η αλήθεια ειναι ότι έχουμε κουραστεί όλοι μας με αυτή την κατάσταση, που μοιάζει σαν παιχνίδι, πατώντας play και pause την κανονικότητά μας. Όλα έχουν να κάνουν με την τήρηση αυτών που αποφασίζονται ας συμμορφωθούμε και να καταλάβουμε επιτέλους ότι περνάμε μια τεράστια υγειονομική κρίση. Θα πιέσουν όλους να εμβολιαστούν και αναμένουμε την εξέλιξη αυτής της κατάστασης . Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα όμως» καταλήγει η Ρεβέκκα.


Ειδήσεις σήμερα:

Η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται, ο Ερντογάν εθελοτυφλεί και η οργή των πολιτών... φουντώνει

Σκότωσε τη σύντροφό του, βίασε την κόρη της και μετά παρακαλούσε να τον εκτελέσουν

Σε πίεση το ΕΣΥ με πάνω από 400 εισαγωγές την ημέρα -Ποιες περιοχές τρομάζουν τους ειδικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης