ΗΠΑ: Νεκρός ο μαθητής που πυροβολήθηκε από συμμαθητή του μέσα στο σχολείο - Συγκλονιστικά βίντεο από το συμβάν

ΗΠΑ: Νεκρός ο μαθητής που πυροβολήθηκε από συμμαθητή του μέσα στο σχολείο - Συγκλονιστικά βίντεο από το συμβάν

Συνελήφθη συμμαθητής του θύματος - Οι αρχές δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με το πιθανό κίνητρο του φερόμενου ως δράστη

north_carolina_shooting_art
Μαθητής σκοτώθηκε μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα μέσα στο λύκειο της Βόρειας Καρολίνας όπου φοιτούσε, ανακοίνωσε η αστυνομία της αμερικανικής πολιτείας, διευκρινίζοντας πως συνέλαβε έναν ύποπτο.

Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο που έχουν τραβηχτεί από τα κινητά των υπόλοιπων μαθητών και κατά τη διάρκεια του επεισοδίου που ξέσπασε έξω από τις τάξεις,  οπού ακούγεται ο πυροβολισμός, αλλά και από την έφοδο των αστυνομικών στο σχολείο.




Κλείσιμο
Η αστυνομία της πόλης Ουίνστον-Σάλεμ έστειλε μέλη της το μεσημέρι στο λύκειο Mount Tabor, ανέφερε η αρχηγός της, η Κατρίνα Τόμπσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.




Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης βρήκαν μέσα στο σχολείο μαθητή τραυματισμένο από σφαίρα, ο οποίος διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Εκεί «υπέκυψε στα τραύματά του», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας με δάκρυα στα μάτια. Δεν διευκρίνισε την ηλικία του θύματος.


Ένας ύποπτος, συμμαθητής του νεαρού, συνελήφθη ώρες αργότερα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο φερόμενος ως δράστης είναι ανήλικος.



Έπειτα από έναν χρόνο που πέρασε κυρίως με τηλεκπαίδευση, η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ επαναφέρει στο προσκήνιο την ανησυχία για τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, αληθινή μάστιγα για την αμερικανική κοινωνία.

Ενδεικτικό του συνεχούς κινδύνου είναι το γεγονός πως πρόκειται για το δεύτερο συμβάν οπλοχρησίας μέσα σε λύκειο στη Βόρεια Καρολίνα από την αρχή της εβδομάδας.

Οι τραγωδίες αυτού του είδους καλύπτονται μεν εκτενώς από τοπικά ΜΜΕ, αλλά πλέον σπανίως απασχολούν τα πρωτοσέλιδα ή τους τίτλους των ειδήσεων των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας. Μολονότι το λουτρό αίματος στην Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, τον Φεβρουάριο του 2018 (17 νεκροί), συνεχίζει να προκαλεί ως ακόμη και σήμερα σοκ.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Το προφίλ των ασθενών που θα χρειαστούν διασωλήνωση - Ανεμβολίαστοι το 92% των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ

Κυπαρισσία: Σε γυναίκα ανήκει ο σκελετός - Το DNA θα δείξει αν είναι η 42χρονη Ρουμάνα

Μίκι Ρουρκ στον Δημήτρη Δανίκα: «Ολα τα έχασα, ακόμα και την ψυχή μου... Το παραδέχομαι, είμαι ρεμάλι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης