ΗΠΑ: Αναζητούνται τρόποι για επιτάχυνση των επιχειρήσεων απομάκρυνσης Αμερικανών, Αφγανών υπηκόων από το Αφγανιστάν

ΗΠΑ: Αναζητούνται τρόποι για επιτάχυνση των επιχειρήσεων απομάκρυνσης Αμερικανών, Αφγανών υπηκόων από το Αφγανιστάν

Διευρυμένη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο υπό τον Τζο Μπάιντεν και τη συμμετοχή της Κάμαλα Χάρις, του υπουργού Άμυνας, του υπουργού Εξωτερικών, του πρόεδρο του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, της διευθύντρια των Υπηρεσιών Πληροφοριών, του διευθυντή της CIA και του σύμβουλου εθνικής ασφαλείας

000_9LC2FJ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις συζήτησαν νωρίτερα την Τετάρτη τρόπους προκειμένου να επιταχυνθούν οι απομακρύνσεις Αμερικανών και προσφύγων από το Αφγανιστάν με την ομάδα της εθνικής ασφαλείας, έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Με τους Ταλιμπάν να έχουν πάρει τον έλεγχο του Αφγανιστάν, από την περασμένη εβδομάδα, η απομάκρυνση χιλιάδων Αμερικανών, μελών του διπλωματικού προσωπικού, και πολιτών, όπως και Αφγανών υπηκόων, που εργάζονταν για την αμερικανική κυβέρνηση, είναι πολύ πιο δύσκολη.

Ο Τζο Μπάιντεν αναγκάστηκε να στείλει αμερικανικά στρατεύματα ως ενισχύσεις στην Καμπούλ προκειμένου να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης. Βρέθηκε στο επίκεντρο επικρίσεων στην πατρίδα του και στο εξωτερικό για τον τρόπο που η αμερικανική απόσυρση από το Αφγανιστάν σχεδιάστηκε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η Καμάλα Χάρις συναντήθηκαν με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, τον πρόεδρο του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ, τη διευθύντρια των Υπηρεσιών Πληροφοριών Αβρίλ Χέινς, τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν.

Συζήτησαν τρόπους για να επιταχυνθούν οι απομακρύνσεις Αμερικανών πολιτών και ευάλωτων Αφγανών και να διευκολυνθεί η ασφαλής πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.


Ειδήσεις σήμερα

Κατερίνη: Στον ανακριτή την Πέμπτη η 75χρονη που έπνιξε με λουρί την 73χρονη αδερφή της

Σταύρος Μπένος: Από το θαύμα της Καλαμάτας και τα ΚΕΠ στην ανασυγκρότηση της Εύβοιας

Πυρκαγιά στα Βίλια: Η καταστροφή όπως την κατέγραψε δορυφόρος – Στάχτη 75.000 στρέμματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης