Θα σταλούν γεννήτριες παραγωγής οξυγόνου, αναπνευστήρες και κρυογονικές δεξαμενές
Η Γαλλία θα παράσχει στην Ινδία«ουσιαστική ιατρική βοήθεια» ώστε να στηρίξει τη χώρα στη μάχη που δίνει για να αντιμετωπίσει το δραματικό χτύπημα της πανδημίας, την ώρα που τα νοσοκομεία της έχουν φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Οι αποστολές εφοδίων θα ξεκινήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Μεταξύ άλλων, θα σταλούν γεννήτριες παραγωγής οξυγόνου, αναπνευστήρες και κρυογονικές δεξαμενές.
Οι χώρες της Δύσης στέλνουν αεροπλάνα με παροχή ιατρικού εξοπλισμού στη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων, κι ενώ τα νεκροτομεία είναι γεμάτα και δεν διαθέτουν περισσότερα φορεία.
Οι γιατροί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν κουβέρτες για να μεταφέρουν τις σορούς, ενώ συγγενείς ασθενών με κορωνοϊότρέχουν στους δρόμους της πρωτεύουσας, προσπαθώντας να εντοπίσουν διαθέσιμα κρεβάτια.
Τα νεκροταφεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Στο Δελχί και στο Μπανγκαλόρ ετοιμάζονται να κόψουν δέντρα από τα πάρκα για να κάψουν τους νεκρούς.
Στα νοσοκομεία υπάρχει έλλειψη οξυγόνου. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανίακαι η Γερμανίαδεσμεύτηκαν να στείλουν επείγουσα ιατρική βοήθεια. Η Ινδία κατέγραψε 2.812 θανάτους λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού. Παράλληλα, τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 352.991, αριθμός ρεκόρ και παγκόσμιο υψηλό για πέμπτη ημέρα. Μόνο στο Δελχί, 1.777 άνθρωποι πέθαναν μεταξύ 9 -24 Απριλίου, κάτι που σημαίνει 12 θανάτους την ώρα ή ένας θάνατος κάθε πέντε λεπτά.
Οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι δυσοίωνες, καθώς προβλέπουν ότι τον Μάιο, οπότε και τοποθετούν το αποκορύφωμα της πανδημίας, θα υπάρξουν έως και 500.000 κρούσματα την ημέρα. Κάτι τέτοιο σημαίνει πιθανότατα 5.000 νεκρούς κάθε μέρα, με τον νυν δείκτη θνησιμότητας στο 1,14%.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.