Θα σταλούν γεννήτριες παραγωγής οξυγόνου, αναπνευστήρες και κρυογονικές δεξαμενές
Η Γαλλία θα παράσχει στην Ινδία«ουσιαστική ιατρική βοήθεια» ώστε να στηρίξει τη χώρα στη μάχη που δίνει για να αντιμετωπίσει το δραματικό χτύπημα της πανδημίας, την ώρα που τα νοσοκομεία της έχουν φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Οι αποστολές εφοδίων θα ξεκινήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Μεταξύ άλλων, θα σταλούν γεννήτριες παραγωγής οξυγόνου, αναπνευστήρες και κρυογονικές δεξαμενές.
Οι χώρες της Δύσης στέλνουν αεροπλάνα με παροχή ιατρικού εξοπλισμού στη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων, κι ενώ τα νεκροτομεία είναι γεμάτα και δεν διαθέτουν περισσότερα φορεία.
Οι γιατροί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν κουβέρτες για να μεταφέρουν τις σορούς, ενώ συγγενείς ασθενών με κορωνοϊότρέχουν στους δρόμους της πρωτεύουσας, προσπαθώντας να εντοπίσουν διαθέσιμα κρεβάτια.
Τα νεκροταφεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Στο Δελχί και στο Μπανγκαλόρ ετοιμάζονται να κόψουν δέντρα από τα πάρκα για να κάψουν τους νεκρούς.
Στα νοσοκομεία υπάρχει έλλειψη οξυγόνου. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανίακαι η Γερμανίαδεσμεύτηκαν να στείλουν επείγουσα ιατρική βοήθεια. Η Ινδία κατέγραψε 2.812 θανάτους λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού. Παράλληλα, τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 352.991, αριθμός ρεκόρ και παγκόσμιο υψηλό για πέμπτη ημέρα. Μόνο στο Δελχί, 1.777 άνθρωποι πέθαναν μεταξύ 9 -24 Απριλίου, κάτι που σημαίνει 12 θανάτους την ώρα ή ένας θάνατος κάθε πέντε λεπτά.
Οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι δυσοίωνες, καθώς προβλέπουν ότι τον Μάιο, οπότε και τοποθετούν το αποκορύφωμα της πανδημίας, θα υπάρξουν έως και 500.000 κρούσματα την ημέρα. Κάτι τέτοιο σημαίνει πιθανότατα 5.000 νεκρούς κάθε μέρα, με τον νυν δείκτη θνησιμότητας στο 1,14%.
Ο λόγος για την Παπαστράτος, που έλαβε ξανά την ιδιαίτερα απαιτητική πιστοποίησηESC(EqualSalaryCertification). Μία αναγνώριση που έλαβε πρώτη φορά το 2019 και εξακολουθεί να είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που την έχει αποκτήσει. Παράλληλα, διακρίθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9ησυνεχή χρονιά.
Χρονιά περαιτέρω ανάπτυξης ήταν αυτή που μας πέρασε για το efood αλλά και χρονιά αποκρυστάλλωσης καταναλωτικών τάσεων που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για το πώς διαμορφώνεται η αγορά και οι οποίες θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον
Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ιστορική ομιλία του Antoine Riboud στη Μασσαλία, η Danone αποτίνει φόρο τιμής στο πρωτοποριακό του όραμα, που συνοψίζεται στη φράση «Ας διοικήσουμε τις επιχειρήσεις μας τόσο με την καρδιά όσο και με το μυαλό»