Κορωνοϊός - Ινδία: Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων και για πέμπτη συνεχόμενη μέρα με 353.000 νέες μολύνσεις

Κορωνοϊός - Ινδία: Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων και για πέμπτη συνεχόμενη μέρα με 353.000 νέες μολύνσεις

2.812 θάνατοι καταγράφηκαν λόγω κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες - Το Βερολίνο θα στείλει οξυγόνο και άλλη ιατρική βοήθεια στην Ινδία

india_pandemic_2
Η Ινδία κατέγραψε σήμερα νέο παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, για πέμπτη συναπτή ημέρα.

Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 έφθασαν τα 352.991 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολό τους να ξεπερνά πλέον τα 17 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Καταγράφηκε επίσης νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων: 2.812 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι εδώ τους 195.123 νεκρούς.

Αρκετοί ειδικοί ωστόσο θεωρούν τους επίσημους αριθμούς για την πανδημία, τόσο αυτόν των μολύνσεων, όσο και τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων –τον τέταρτο βαρύτερο στον κόσμο–, μάλλον υποτιμημένους στη χώρα των 1,3 δισεκ. κατοίκων.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Sir Ganga Ram Hospital στο Νέο Δελχί έκανε λόγο για «κατάσταση ακραίας κρίσης».

Χθες Κυριακή ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι παρότρυνε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και να προσέχουν, καθώς νοσοκομεία και γιατροί έκαναν επείγουσες, απελπισμένες εκκλήσεις τονίζοντας πως αδυνατούν να διαχειριστούν τον τεράστιο αριθμό των ασθενών.

Κλείσιμο
Σε ορισμένες από τις πόλεις που πλήττονται πιο σκληρά, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, πτώματα αποτεφρώνονται μαζικά σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις.
india_4

Το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV μετέδωσε πλάνα στα οποία τρεις υγειονομικοί στο ανατολικό ομόσπονδο κράτος Μπιχάρ εικονίζονται καθώς σέρνουν το πτώμα ενός ασθενούς που υπέκυψε ως τον χώρο όπου πρόκειται να αποτεφρωθεί, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα ούτε καν φορεία.

Πολιτικοί, η κυβέρνηση και ειδικά ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Μόντι δέχονται ολοένα σφοδρότερες επικρίσεις, καθώς το κυβερνών κόμμα οργάνωσε προεκλογικές συγκεντρώσεις με τεράστια πλήθη και επέτρεψε να γίνουν εκδηλώσεις για την ινδουιστική γιορτή Κουμπ Μελά, στις οποίες πήραν μέρος εκατομμύρια άνθρωποι, παρά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Αρκετές πόλεις επιβάλλουν πλέον απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας. Η αστυνομία έχει αναπτυχθεί για να επιβάλλει την τήρηση της επιλεγόμενης κοινωνικής απόστασης και τη χρήση μασκών.

Εν μέσω της κρίσης, περίπου 8,6 εκατομμύρια πολίτες καλούνται σήμερα στις κάλπες στο ανατολικό ομόσπονδο κράτος της Δυτικής Βεγγάλης, στον προτελευταίο γύρο μιας εκλογικής διαδικασίας οκτώ φάσεων που θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Τοπικές εκλογές διεξάγονται επίσης σε άλλα ομόσπονδα κράτη, ανάμεσά τους το πολυπληθέστερο, το Ουτάρ Πραντές, στο οποίο κατά μέσον όρο καταγράφονται 30.000 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 την ημέρα.

Το Βερολίνο θα στείλει οξυγόνο και άλλη ιατρική βοήθεια στην Ινδία

Η Γερμανία θα στείλει οξυγόνο και άλλη ιατρική βοήθεια στην Ινδία μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να τη βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης της COVID-19, όπως δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Το δεύτερο κύμα σαρώνει τώρα ολόκληρη την Ινδία με απροσδόκητη σφοδρότητα. Ήταν σωστό που δράσαμε άμεσα για να σταματήσουμε την είσοδο της νέας παραλλαγής του ιού στη Γερμανία» δήλωσε ο Μάας στην εφημερίδα «Rheinische Post».

Η Γερμανία έχει κατατάξει την Ινδία ως μία χώρα με υψηλά ποσοστά περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19, ενώ το Βερολίνο έχει συμπεριλάβει την αναφερόμενη χώρα σε μία ξεχωριστή λίστα κινδύνου για τις παραλλαγές του νέου κορωνοϊού.

Από σήμερα και μετά, οι Γερμανοί που επιστρέφουν από την Ινδία θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη Γερμανία, μόνο με ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ, ενώ μετά θα πρέπει να αρχίσουν μία καραντίνα 14 ημέρων.

Οι ξένοι ταξιδιώτες, που φτάνουν από την Ινδία στη Γερμανία, δεν επιτρέπεται πλέον να εισέλθουν στη χώρα.

Ο Μάας δήλωσε πως η Γερμανία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να βοηθήσει την Ινδία να ξεπεράσει την έκτακτη αυτή κατάσταση ανάγκης.

Μία εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε πως το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να εξετάσουν τη διάθεση μίας κινητής μονάδας παραγωγής οξυγόνου, όπως επίσης και να υποστηρίξουν τη μεταφορά άλλων ειδών έκτακτης ανάγκης στην Ινδία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δώρο Πάσχα: Τι ποσό θα λάβουν οι εργαζόμενοι από το κράτος και τι από τον εργοδότη - Υπολογίστε το online

Η επόμενη μέρα της αναβάθμισης: Ανάπτυξη 3,8% και στο βάθος… νέο ομόλογο

Βόλος: Χαμός σε κορωνοπάρτι στο κέντρο της πόλης – Ανάστατοι οι κάτοικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης