Κορωνοϊός - Καναδάς: Αντιμέτωπο με νέες καθυστερήσεις εμβολίων το Οντάριο

Κορωνοϊός - Καναδάς: Αντιμέτωπο με νέες καθυστερήσεις εμβολίων το Οντάριο

Ο Καναδάς και ειδικά το Οντάριο μάχεται για τον έλεγχο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας 

canada_covid
Ο τοπικός πρωθυπουργός στο Οντάριο Νταγκ Φορντ δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι η επαρχία του αναμένει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία καθυστέρηση στη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca Plc κατά της COVID-19, πράγμα που θα καταστήσει πιο δύσκολη την προσπάθεια ελέγχου ενός τρίτου κύματος εξάπλωσης της πανδημίας.

«Επιπρόσθετα με την καθυστέρηση και τη μείωση των προμηθειών εμβολίων από τη Moderna, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε σήμερα από τους αξιωματούχους μας να είναι προετοιμασμένος για καθυστερήσεις δύο φορτίων από την AstraZeneca, που αναμένονταν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αργότερα μέσα στο μήνα και τον επόμενο μήνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Φορντ.

Η πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα μειώσει το ηλικιακό όριο για τους λήπτες του εμβολίου της AstraZeneca στα 40 έτη, από τα 55.

Το Οντάριο ανέφερε χθες 4.447 νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19, με δείκτη θετικότητας στο 10,5% και 19 νέους θανάτους. Η αύξηση του αριθμού των περιστατικών μόλυνσης, αλλά και των διασωληνωμένων ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (775), έχουν φέρει στα όρια τους τα νοσοκομεία της επαρχίας.

Η Moderna Inc ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι αποστολές εμβολίων προς τον Καναδά θα μειωθούν στις 650.000 δόσεις από το 1,2 εκατομμύριο δόσεις.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Κλείδωσαν» οι 6 δόσεις για την πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ

Δημοσκόπηση: Το 62% των πολιτών θέλει «Πάσχα στο χωριό»

Το οικογενειακό δράμα πίσω από την παιδοκτονία στο Κορωπί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης