Ερντογάν: Αγοράζουμε κι άλλο γεωτρύπανο - Ο στόλος μας μεταξύ των ισχυρότερων στον κόσμο

Ερντογάν: Αγοράζουμε κι άλλο γεωτρύπανο - Ο στόλος μας μεταξύ των ισχυρότερων στον κόσμο

Ο Τούρκος πρόεδρος επαίνεσε τον γαμπρό του και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, για τη συμβολή του στην ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας

erdogan
Την πρόθεση αγοράς κι άλλου γεωτρύπανου από την Τουρκία, για την εξόρυξη φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, επανέλαβε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, στο πλαίσιο ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα, για τα επιτεύγματα της χώρας στον τομέα της ενέργειας.

Μάλιστα, φρόντισε να απονείμει τα εύσημα στον γαμπρό του και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, για τη συμβολή του στην ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας.

«Είναι δυνατόν να μην βλέπετε τι έχει κάνει ο Μπεράτ μπέη όσο είχε υπηρετήσει στο Υπουργείο;» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είχαν κριτικάρει τον Αλμπαϊράκ. «Ο στόλος γίνεται ίσως ένας από τους πιο ισχυρούς στον κόσμο. Εσείς που γράφετε αυτά τα τουίτ για τον Αλμπαϊράκ, να ξέρετε ότι αυτά τα βήματα έγιναν κατά τη θητεία του. Είστε πολύ αχάριστοι. Δεν τα ακούσατε εσείς αυτά; Δεν τα είδατε;», είπε στηρίζοντας τον γαμπρό του για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες παρά την αρνητική αντίδραση των αγορών κάθε φορά που τον στηρίζει ανοιχτά.

«Δεν είχαμε ούτε ένα ερευνητικό πλοίο. Εκείνη την εποχή, ο σημερινός υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ ήταν ο βοηθός του κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπεράτ και αγοράσαμε τρία γεωτρύπανα. Τώρα πάλι αγοράζουμε. Ό,τι και να λένε, εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο μας. Η Τουρκία έχει τρία γεωτρύπανα, αξίας 450 εκατομμυρίων δολαρίων. Εάν αυτά τα πλοία κατασκευάζονταν από το μηδέν, θα έπρεπε να πληρώσουμε πάνω από 2 δισ. δολάρια» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος

«Και πάλι, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους Μπεράτ Αλμπαϊράκ και Φατίχ Ντονμέζ. Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, είχε βρεθεί φυσικό αέριο μόνο σε 5 επαρχίες. Τώρα έχουμε βρει φυσικό αέριο σε 81 νομούς» τόνισε ο Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Υπουργείο Υγείας: Δραματική έκκληση για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ με αμοιβή €2.000

Γεωργιάδης: Εάν η πανδημία καλπάζει το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται

Η Μαριάννα Λάτση αγοράζει σημαντικό ποσοστό στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης