Απορρίφθηκε και η τελευταία προσφυγή του Τραμπ για ακύρωση αποτελέσματος των εκλογών

Απορρίφθηκε και η τελευταία προσφυγή του Τραμπ για ακύρωση αποτελέσματος των εκλογών

Χωρίς κανένα σχόλιο, οι εννέα δικαστές απέρριψαν την προσφυγή του Τραμπ, η οποία αφορούσε την καταμέτρηση χιλιάδων ψηφοδελτίων που είχαν κατατεθεί μέσω ταχυδρομείου στην πολιτεία του Ουισκόνσιν

trump
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε σήμερα και την τελευταία από τις τρεις προσφυγές που είχε υποβάλει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με την οποία αμφισβητούσε την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Χωρίς κανένα σχόλιο, οι εννέα δικαστές απέρριψαν την προσφυγή του Τραμπ, η οποία αφορούσε την καταμέτρηση χιλιάδων ψηφοδελτίων που είχαν κατατεθεί μέσω ταχυδρομείου στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας ηττήθηκε στο Ουισκόνσιν από τον Τζο Μπάιντεν με διαφηρά άνω των 20.000 ψήφων. Αυτή ήταν η τελευταία από τις τρεις προσφυγές που υπέβαλε ο Τραμπ προς το τέλος της προεδρίας του και την οποία αρνήθηκε να εξετάσει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι δύο άλλες –η μία αφορούσε και πάλι το Ουισκόνσιν και η δεύτερη την Πενσιλβάνια– απορρίφθηκαν στις 22 Φεβρουαρίου. Και στις τρεις περιπτώσεις, κατώτερα δικαστήρια είχαν εκδώσει αποφάσεις κατά του Τραμπ.

Κατέστη έτσι σαφές ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, τρία μέλη του οποίου έχουν διοριστεί από τον τέως πρόεδρο, δεν είχε καμία πρόθεση να παρέμβει σε αυτές τις υποθέσεις και σε όσες άλλες υπέβαλαν οι σύμμαχοί του, δεδομένου ότι δεν το έκανε ούτε πριν την 6η Ιανουαρίου, όταν το Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του Μπάιντεν.

Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε επίσης να εξετάσει άλλη μια υπόθεση που σχετιζόταν με τις εκλογές και είχε κατατεθεί από τον δικηγόρο Λιν Γουντ, έναν σύμμαχο του Τραμπ.

Κλείσιμο
Με την προσφυγή του ζητούσε από τους δικαστές να μπλοκάρουν τη διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών για τη Γερουσία στην Τζόρτζια.

Το Δικαστήριο δεν ασχολήθηκε ποτέ με το αίτημα και οι Δημοκρατικοί κέρδισαν και τις δύο έδρες στην Πολιτεία αυτήν.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 1.165 τα νέα κρούσματα - 477 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι 

Πέθανε το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων 

Χάρι και Μέγκαν: Η συνέντευξη των εννέα εκατ. δολαρίων - Τα κέρδη της Όπρα και ο «τσουχτερός» διαφημιστικός χρόνος 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης