Δίκη Τραμπ: Την ώρα που οι Δημοκρατικοί ζητούσαν την καταδίκη του έπαιζε χαλαρός γκολφ

Δίκη Τραμπ: Την ώρα που οι Δημοκρατικοί ζητούσαν την καταδίκη του έπαιζε χαλαρός γκολφ

Η εξέλιξη της δίκης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ - Τι έκανε ο Τραμπ από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία μέχρι σήμερα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

τραμπ4
Απτόητος δείχνει ο πρωην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που συνεχίζεται η δίκη του για υποκίνηση βίας κατά της αμερικανικής κυβέρνησης για τον ρόλο του στην εισβολή στο Καπιτώλιο κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Την τρίτη ημέρα της δίκης, την ώρα που οι εννέα βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος σε ρόλο εισαγγελέων ξεκίνησαν να αναπτύσσουν τα επιχειρήματά τους, με την προβολή νέου, σκληρού οπτικοακουστικού υλικού από την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, ο Ντοναλντ Τραμπ πήγε στο Trump International Golf Club στο West Palm Beach της Φλόριντα για να απολαύσει ένα παιχνίδι γκολφ.

τραμπ1
τραμπ2


«Αρχιυποκινητή» της βίας χαρακτήρισε χθες τον Ντόναλντ Τραμπ ο Τζέιμς Ράσκιν, ο επικεφαλής της ομάδας των εννέα. «Τους είπε να πολεμήσουν με νύχια και με δόντια κι εκείνη την ημέρα μας έφεραν την κόλαση. Εκείνος τα παρακολουθούσε από την τηλεόραση σαν να πρόκειται για ριάλιτι σόου», είπε ο Αμερικανός βουλευτής ο οποίος εν συνεχεία αναρωτήθηκε «αυτή είναι η Αμερική;»

Ο Ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας όμως δεν άκουσε τα λόγια του Τζειμς Ράσκιν, ούτε είδε τα νέα βίντεο που παρουσίασαν οι Δημοκρατικοί, γιατί εκείνη την ώρα σημάδευε τρύπες. Μάλιστα το έκανε τόσο χαλαρά που του πήρε περισσότερες από τρεις ώρες.

Κλείσιμο
τραμπ3
τραμπ4


Κάτι παραπάνω πήρε στους εννέα εισηγητές της καταδίκης Τραμπ να ολοκληρώσουν την παρουσίαση της υπόθεσης τους, προβάλλοντας και άλλα βίντεο μέσα απο το Καπιτώλιο την ημέρα της εισβολής των οπαδών του Τραμπ.





Την Τρίτη (9/2), κατά την έναρξή της δίκης, ο Τραμπ, «παρακολούθησε ήσυχα» σύμφωνα με έναν άνθρωπο του περιβάλλοντος του, αλλά ήταν «εξαιρετικά απογοητευμένος» με την απόδοση των δικηγόρων του.  Οι Ντέβιντ Σόεν και Μπρους Κάστορ (συνήγοροι Τραμπ), είχαν ζητήσει την απόρριψη της δίκης λόγω αντισυνταγματικότητας, με την  πλειοψηφία των Αμερικανών Γερουσιαστών να ψηφίζει υπέρ της πλήρους διεξαγωγής της δίκης του, στηρίζοντας το επιχείρημα των Δημοκρατικών ότι η διαδικασία επιτρέπεται με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη (10/2), όταν οι Δημοκρατικοί παρουσίασαν την ουσία της υπόθεσής τους - συμπεριλαμβανομένου ενός συγκλονιστικού βίντεο που έδειχνε ότι οι υποστηρικτές του Τραμπ επιτέθηκαν στην αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ασχολήθηκε,






Το  ίδιο έπραξε και την Πέμπτη (11/2) όταν η ομάδα Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέπτυξε τα επιχειρήματα της χαρακτηρίζοντας «κίνδυνο για τη Δημοκρατία» την περίπτωση μη καταδίκης του Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί εστίασαν τη ρητορική τους, στην παρεμπόδιση επαναδιεκδίκησης εξουσίας, το 2024, από μεριάς Τραμπ.

Σήμερα (12/2), θα είναι και πάλι η σειρά των δικηγόρων του Τραμπ και δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τις 16 ολόκληρες ώρες τους, πιθανόν να ολοκληρώσουν την παρουσίασή τους σε μια μέρα. Το Σάββατο αναμένεται η απόφαση.


Ο Μπάιντεν εκτιμά ότι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές «ίσως άλλαξαν γνώμη»

Στο ενδεχόμενο γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών να ψηφίσουν υπέρ της ενοχής του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η τοποθέτησή του έγινε μετά τη συγκινητική παρουσίαση των στοιχείων από τους βουλευτές-κατηγόρους στη δίκη που ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται για υποκίνηση της φονικής εισβολής στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

«Πιστεύω ότι ορισμένοι ίσως να άλλαξαν άποψη», είπε ο Μπάιντεν, από το Οβάλ Γραφείο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ίσως να αποφασίσουν να ψηφίσουν υπέρ της ενοχής του Τραμπ.





Μπορεί η Γερουσία να καταδικάσει τον Τραμπ;

Οι Δημοκρατικοί έχουν υπό τον έλεγχό τους τα μισά από τα 100 έδρανα της Γερουσίας. Για να τιμωρηθεί ο Τραμπ απαιτούνται τα δύο τρίτα των ψήφων (δηλαδή 67 Γερουσιαστές), κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να πείσουν 17 Ρεπουμπλικάνους να ψηφίσουν υπέρ της καταδίκης του. Μέχρι στιγμής, έξι έχουν δείξει θετικοί σε αυτό.

Οι Ρεπουμπλικανοί Κόλινς, Κάσιντι, Μουρκόβσκι, Ρόμνεϊ, Σας και Τούμεϊ συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς συναδέλφους τους.

Αν ο Τραμπ καταδικαστεί από τη Γερουσία, τότε οι δικαστές με νέα ψηφοφορία θα μπορούν να φρενάρουν την πιθανότητα να διεκδικήσει εκ νέου δημόσιο αξίωμα το 2024.

Στη δεύτερη ψηφοφορία όμως αρκεί μία απλή πλειοψηφία για να κρατήσει τον Ντόναλντ Τραμπ μακριά από την πολιτική.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, αρκούν οι ψήφοι των 50 Δημοκρατικών Γερουσιαστών και της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.


Ειδήσεις σήμερα:

«Δείχνει» και το ECDC την επιδείνωση στην Αττική - Στο «βαθύ πορτοκαλί» η περιφέρεια

Στα 1.327 τα νέα κρούσματα - Τα 676 στην Αττική

Γερμανία: Εξετάζει κλείσιμο συνόρων λόγω μεταλλάξεων κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης