Η Σκωτία αρνείται να φιλοξενήσει τον Τραμπ που προσπαθεί να «αποδράσει» από την ορκωμοσία Μπάιντεν

Η Σκωτία αρνείται να φιλοξενήσει τον Τραμπ που προσπαθεί να «αποδράσει» από την ορκωμοσία Μπάιντεν

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Τραμπ σκέφτεται να ταξιδέψει στο θέρετρο γκολφ που διαθέτει στη Σκωτία για να αποφύγει την ορκωμοσία του Μπάιντεν

trump-air-force-one3423
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επιτραπεί να επισκεφθεί τη Σκωτία με το πρόσχημα μίας παρτίδας γκολφ κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, ξεκαθάρισε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, σκέφτεται να ταξιδέψει στο θέρετρο γκολφ του Turnberry για να αποφύγει την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, η πρωθυπουργός της Σκωτίας τόνισε ότι είναι παράνομο το ταξίδι προς ή από τη χώρα χωρίς ουσιαστικό λόγο και πρόσθεσε: «Το να παίζεις γκολφ δεν είναι αυτό που θα θεωρούσα ουσιαστικό λόγο».



Ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί επανειλημμένως να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει ο απερχόμενος πρόεδρος όταν ο Μπάιντεν θα ορκίζεται στις 20 Ιανουαρίου, προκαλώντας εικασίες σχετικά με το εάν ο κ. Τραμπ θα παραστεί ή όχι στην τελετή.

Κλείσιμο
Ωστόσο, το αεροδρόμιο της Γλασκόβης Prestwick έχει ειδοποιηθεί να αναμένει στις 19 Ιανουαρίου την άφιξη ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους Boeing, που έχει χρησιμοποιηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Post.
Air_Force_One_on_the_ground

Ερωτηθείσα για τις εικασίες ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να ταξιδέψει στη Σκωτία για να αποφύγει την ορκωμοσία, η Στέρτζιον είπε: «Δεν έχω ιδέα για τα ταξιδιωτικά σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ».

«Ελπίζω και περιμένω ότι - όπως όλοι περιμένουν ελπίζω- ότι το σχέδιο που έχει είναι να βγει από τον Λευκό Οίκο. Αλλά πέρα από αυτό δεν ξέρω» πρόσθεσε.

«Δεν επιτρέπουμε την είσοδο στη Σκωτία χωρίς ουσιαστικό λόγο αυτήν τη στιγμή, και αυτό θα ισχύει και για αυτόν, όπως ισχύει για οποιονδήποτε άλλο» τόνισε η πρώτη υπουργός της Σκωτίας.

«Το να παίξεις γκολφ δεν είναι αυτό που θα θεωρούσα ουσιαστικό λόγο» συμπλήρωσε

Τη Δευτέρα, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα «πολεμήσει σαν κολασμένος» για να παραμείνει στην προεδρία και κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς να αντιστρέψουν την εκλογική του ήττα αυτήν την εβδομάδα, οπότε καλούνται να επιβεβαιώσουν την ψηφοφορία του αμερικανικού εκλογικού σώματος.

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την προεδρία με 306 εκλεκτορικές εκλογικές ψήφους έναντι των 232 του Ντόναλντ Τραμπ. Έλαβε 81.283.485 ψήφους έναντι των 74.223.744 του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του – μία διαφορά άνω των επτά εκατομμυρίων ψήφων.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε αυστηρό lockdown ο δήμος Αλιάρτου - Συρροή κρουσμάτων μεταξύ πιστών που παρακολούθησαν τη Λειτουργία τα Χριστούγεννα

Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα και παράταση του lockdown αποφάσισε η Μέρκελ

Υποχρεωτικά με επιταγές ή κάρτες οι πληρωμές στις ΔΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης