Απίστευτος Τραμπ: Πώς σκοπεύει να κερδίσει χρήμα από… την ορκωμοσία Μπάιντεν

Απίστευτος Τραμπ: Πώς σκοπεύει να κερδίσει χρήμα από… την ορκωμοσία Μπάιντεν

Το ξενοδοχείο του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον D.C. χρεώνει 2.000 δολάρια τη βραδιά για ένα δωμάτιο την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν -πέντε φορές πάνω από την τιμή μιας τυπικής βραδιάς τον Ιανουάριο  εξαργυρώνοντας την τοποθεσία του ξενοδοχείου

unnamed-6
Από τη μία, ο Τραμπ χαρακτηρίζει τις εκλογές νοθευμένες και πιέζει τους Ρεμπουπλικάνους για ανατροπή της νίκης Μπάιντεν στο Κογκρέσο κι από την άλλη το ξενοδοχείο του στην Ουάσινγκτον ανεβάζει στα ύψη τις τιμές τις μέρες της ορκωμοσίας Μπάιντεν, που θα μαζευτεί κόσμος για να την παρακολουθήσει. Μια ακόμα ενδεικτική περίπτωση της… αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του απερχόμενου Προέδρου ή απλώς… πιστή τήρηση της γνωστής οδηγίας του Γουόρεν Μπάφετ «Κανόνας πρώτος: ποτέ μη χάνεις λεφτά! Κανόνας δεύτερος: ποτέ μην ξεχνάς τον πρώτο κανόνα!»;

unnamed-4


Το ξενοδοχείο του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον D.C. χρεώνει 2.000 δολάρια τη βραδιά για ένα δωμάτιο την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν -πέντε φορές πάνω από την τιμή μιας τυπικής βραδιάς τον Ιανουάριο  εξαργυρώνοντας την τοποθεσία του ξενοδοχείου στην Λεωφόρο Πενσιλβένια.

Ένα δωμάτιο στο «Trump International Hotel», ιδιοκτησίας του απερχόμενου Προέδρου Τραμπ, στην Λεωφόρο Πενσιλβένια της Ουάσινγκτον, D.C. μια συνηθισμένη νύχτα του Ιανουαρίου κοστίζει περίπου 400 δολάρια. Τη βραδιά όμως της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου Τζο Μπάιντεν, 20 Ιανουαρίου και την προηγούμενη, η κράτηση για το ίδιο δωμάτιο κοστίζει πάνω από 2.000 δολάρια, όπως προκύπτει από τον τιμοκατάλογο του ξενοδοχείου. Και για τις 18 και 21 Ιανουαρίου κοστίζει περισσότερο από 1.000 δολάρια τη βραδιά.

unnamed-2
Κλείσιμο


Το Politico ανέφερε για πρώτη φορά τις φουσκωμένες τιμές, αναφέροντας ότι το ξενοδοχείο ζητά από τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση για τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις. Δεν είναι ασυνήθιστο πάντως για τα ξενοδοχεία της D.C. να ανεβάζουν τις τιμές τους τις ημέρες της ορκωμοσίας των Προέδρων των ΗΠΑ.

Ένας ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου είπε στο Politico ότι το ξενοδοχείο δεν έχει ειδικές οικονομικές προσφορές ούτε έχει προγραμματίσει οποιαδήποτε εκδήλωση για τις ημέρες της ορκωμοσίας. Ωστόσο, παρά τις αυξημένες τιμές, το ξενοδοχείο δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από Δημοκρατικούς, που ενδιαφέρονται και ζητούν πληροφορίες για κρατήσεις το βράδυ της ορκωμοσίας, σύμφωνα με τον διευθυντή του ξενοδοχείου, όπως αποκάλυψε ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές και στενότερους φίλους του Τραμπ, ο Νταγκ Ντίσον.

unnamed-1


«Το «Trump Hotel» είναι το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ουάσινγκτον DC και σίγουρα το καλύτερο εντός της ασφαλούς ζώνης κατά την ορκωμοσία», δήλωσε ο Ντίσον. Το ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του Παλαιού Ταχυδρομείου στη γωνία της 11ης Οδού και της Λεωφόρου Πενσιλβένια, πραγματικά βρίσκεται σε προνομιούχο σημείο για να παρακολουθήσει κάποιος μια παραδοσιακή τελετή ορκωμοσίας -με την παρουσία χιλιάδων υποστηρικτών του εκάστοτε νέου Προέδρου, αν και φέτος λόγω της πανδημίας δεν είναι γνωστό αν και πόσος κόσμος θα παρευρεθεί- καθώς απέχει μόλις ένα τετράγωνο από το National Mall, όπου γίνεται η τελετή και είναι ακριβώς εκεί που συγκεντρώνεται ο κόσμος.

unnamed


Το «Trump Hotel», ωστόσο, έχει γίνει όπως και όλα τα άλλα πράγματα στην εποχή του Tραμπ: ιδιαίτερα πολιτικοποιημένο. Οι υποστηρικτές του Προέδρου έχουν κατακλύσει το ξενοδοχείο, καθώς είναι ένας χώρος που συχνάζουν άτομα από τον στενό κύκλο του, τους οποίους μπορεί κάποιος να δει από κοντά. Συχνά βρίσκονται εκεί ο δικηγόρος του Προέδρου Ρούντι Τζουλιάνι, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και η σύντροφός του Κίμπερλι Γκιλφόιλ, όπως και ο πρώτος διευθυντής της εκστρατείας του Κόρεϊ Λεβαντόφσκι. Ακόμα και τον ίδιο τον Τραμπ μπορεί κάποιος, που και που, να τον δει να περνά από το λόμπι για να δειπνήσει στο εστιατόριο του πρώτου ορόφου BLT Prime, το οποίο δεσπόζει πάνω από το μεγάλο μπαρ του λόμπι. Το ξενοδοχείο αυτό παραδοσιακά δεν ελκύει τους Δημοκρατικούς και κάποιοι αριστεροί ακτιβιστές έχουν συχνά πυκνά αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας στο εξωτερικό του κτιρίου.

unnamed-5


Βέβαια όλα κινούνται στο ρυθμό του κέρδους: Ενώ ένα δωμάτιο κοστίζει πάνω από 2.000 δολάρια το βράδυ της ορκωμοσίας, οι τιμές είναι ακόμα υψηλότερες στις 6 Ιανουαρίου και το προηγούμενο βράδυ και κυμαίνονται γύρω στα 3.500 δολάρια. Ο λόγος είναι πως στις 6 Ιανουαρίου, το Κογκρέσο θα συνεδριάσει και θα επικυρώσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Ο Τραμπ έχει απευθύνει προσκλητήριο στους υποστηρικτές του να έρθουν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, για να διαμαρτυρηθούν για τη συνεδρίαση του Κογκρέσου, καθώς ο ίδιος συνεχίζει να αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του από τον Μπάιντεν στις εκλογές. Όχι ωστόσο και το χρήμα

unnamed-3



Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί αποφασίστηκε το άνοιγμα μόνο των δημοτικών - Τι θα γίνει με λύκεια, γυμνάσια

Μπαράζ ελέγχων σε επιχειρήσεις που έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή

ΣΥΡΙΖΑ: Τα «έσπασαν» οι προεδρικοί - «Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα» το νέο... ρεύμα ιδεών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης