Κορωνοϊός: Δύο πρώτα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού στη Βραζιλία

Κορωνοϊός: Δύο πρώτα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού στη Βραζιλία

Η ιατρική εταιρεία διαγνώσεων Dasa ανέφερε πως εντόπισε το στέλεχος του SARS-CoV-2, B.1.1.7, μέσω γονιδιακής αλληλουχίας που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο

covid_brazil
Ένα βραζιλιάνικο εργαστήριο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εντόπισε δύο κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία στη Βρετανία και προέτρεψε σε ενίσχυση των μέτρων καραντίνας για ταξιδιώτες που φθάνουν από την Ευρώπη.

Η ιατρική εταιρεία διαγνώσεων Dasa ανέφερε πως εντόπισε το στέλεχος του SARS-CoV-2, B.1.1.7, μέσω γονιδιακής αλληλουχίας που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο.

«Η αλληλουχία επιβεβαίωσε ότι το νέο στέλεχος του ιού έχει φτάσει στη Βραζιλία», δήλωσε η ερευνήτρια Εστέρ Σαμπίνο του Ινστιτούτου. Η μετάλλαξη έγινε ταχύτατα το κυρίαρχο στέλεχος κρουσμάτων της Covid-19 σε περιοχές της νότιας Αγγλίας και έχει συνδεθεί με την αύξηση των ποσοστών νοσηλείας. Η Αυστραλία, η Ιταλία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν κρούσματα του νέου στελέχους.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι, ενώ δεν είναι πιο θανατηφόρο από το αρχικό στέλεχος, το B.1.1.7 είναι πολύ πιο μεταδοτικό. «Δεδομένης της υψηλής μεταδοτικότητας, ο εντοπισμός των δύο αυτών κρουσμάτων ενισχύει τη σημασία της καραντίνας και της διατήρησης της απομόνωσης για 10 ημέρες, ειδικά για όσους έρχονται ή μόλις έφτασαν από την Ευρώπη», δήλωσε η Σαμπίνο.


Ειδήσεις σήμερα:

Μοντέλο κατηγορεί τον Alexander Wang για σεξουαλική επίθεση

Ρόδος: Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση βιασμού της 16χρονης

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού στο κέντρο της Αθήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης