Συναγερμός στον Πειραιά: 20 κρούσματα σε γηροκομείο

Συναγερμός στον Πειραιά: 20 κρούσματα σε γηροκομείο

Σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης - Τέσσερις ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό διακομίσθηκαν στο «Αττικό» - Θετικοί είναι 18 ηλικιωμένοι και 2 εργαζόμενοι στη δομή φιλοξενίας - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του γηροκομείου 

covid-krousmata34
Σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Πειραιά, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων covid-19 σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 20 κρούσματα, αριθμός που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αυξηθεί.

Από τους 20 ανθρώπους που έχουν βρεθεί θετικοί, οι 18 είναι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο γηροκομείο ενώ οι 2 είναι εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ΑΠΕ - ΜΠΕ τέσσερις ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό διακομίσθηκαν στο «Αττικό».

Η ανακοίνωση της Δομής

«Η διοίκηση του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Άσυλον Πενήτων Βασ Αθανασίου Πρωθιερέως – Γηροκομείον Πειραιώς» ανακοινώνει 20 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, εκ των οποίων δύο αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία ανιχνεύτηκαν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου που υποβάλλει το Ίδρυμα όλο το προσωπικό σε πυκνά τακτά χρονικά διαστήματα και δέκα οκτώ που αφορούν σε τροφίμους.

Τα κρούσματα στους τροφίμους προέκυψαν κατόπιν ελέγχου του ΕΟΔΥ μετά από άμεσο αίτημα του Ιδρύματος και την ενημέρωση που του παρείχε αναφορικά με τις δύο θετικές νοσηλεύτριες, ενώ άπαντα είναι ασυμπτωματικά.

Πέραν των ανωτέρω τακτικών ελέγχων για covid-19, στο πλαίσιο των αυστηρών προληπτικών μέτρων που εφαρμόζονται με εντολές της διοίκησης και του ιατρικού προσωπικού, το σύνολο του προσωπικού και των τροφίμων έχει υποβληθεί σε εμβολιασμό ενάντια στη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο. Ακολουθείτε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο».

Anak20_10




Ειδήσεις σήμερα:

Συγκινητικό βίντεο: Η Μυρτώ της Πάρου επιχειρεί να κάνει ιππασία για πρώτη φορά

Τουρκία: Σβήνουν οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες - 62 νεκροί και 940 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

«Σαφάρι» της ΕΛΑΣ για τα μέτρα: 12 συλλήψεις για ανοικτά καταστήματα και 601 πρόστιμα για μετακινήσεις μετά τις 00.30
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης