Κορωνοϊός: Στο όριο κατάρρευσης σχεδόν 200 αεροδρόμια της Ευρώπης

Κορωνοϊός: Στο όριο κατάρρευσης σχεδόν 200 αεροδρόμια της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Εμπορική υπηρεσία αεροδρομίων δήλωσε ότι το σύνολο των «χαμένων επιβατών» από τότε που ξεκίνησε η πανδημία ανήλθε σε 1,3 δισεκατομμύρια

airports_covid
Σχεδόν 200 αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη βρίσκονται στο όριο να καταρρεύσουν λόγω της δραματικής μείωσης των αεροπορικών ταξιδιών που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή εμπορική υπηρεσία αεροδρομίων την Τρίτη (27/10).

Η κρίση έχει επηρεάσει οικονομικά 193 από τα συνολικά 740 εμπορικά αεροδρόμια στην Ευρώπη και αν τους επόμενους μήνες η κίνηση των επιβατών δεν αρχίσει να ανακάμπτει θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, συμφωνά με την Ευρωπαϊκή Εμπορική υπηρεσία αεροδρομίων (ACI Europeπου προωθεί τα συλλογικά συμφέροντα των αερολιμένων της Ευρώπης και προάγει την επαγγελματική αριστεία στη διαχείριση και τη λειτουργία των αερολιμένων.


Ο εμπορικός οργανισμός αναφέρει ότι τα αεροδρόμια που διατρέχουν κίνδυνο απασχολούν 277.000 άτομα και δημιούργησαν συλλογικά ετήσια έσοδα 12,4 δισ. Ευρώ.

Ο Ολιβιέρ Γιάνκοβετς, γενικός διευθυντής της ACI Europe, δήλωσε ότι «οι αριθμοί δείχνουν μια δραματικά δυσοίωνη εικόνα» για το μέλλον της αεροπορικής βιομηχανίας, η οποία έχει ήδη υποστεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Οκτώ μήνες μετά την κρίση, όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης καίγονται με μετρητά για να παραμείνουν ανοιχτά, με τα έσοδα να μην καλύπτουν το κόστος των επιχειρήσεων, πόσο μάλλον το κόστος κεφαλαίου», δήλωσε ο Γιάνκοβετς. «Ακόμα και τα τοπικά Lockdown από τις κυβερνήσεις οδηγούν τα αεροδρόμια της Ευρώπης πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού κάθε μέρα που περνά».

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος της ACI Europe δήλωσε ότι ο οργανισμός δεν θα ονομάσει ποια είναι τα αεροδρόμια που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, για να μην προκληθεί πανικός στους εργαζόμενους και τους ταξιδιώτες. Ωστόσο, σημείωσε ότι τα περισσότερα από τα αεροδρόμια που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι τα μικρά περιφερειακά, τα οποία έχουν δει την απότομη μείωση του αριθμού των επιβατών.

Ο αριθμός των επιβατών στα αεροδρόμια της Ευρώπης το Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 75% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Η ACI Europe δήλωσε ότι το σύνολο των «χαμένων επιβατών» από τότε που ξεκίνησε η πανδημία ανήλθε σε 1,3 δισεκατομμύρια.

COVID-19_almost_200_airports_are_facing_insolvency_1



Ειδήσεις σήμερα

Το Charlie Hebdo «ξεγυμνώνει» τον Ταγίπ Ερντογάν

Οδηγίες συμπλήρωσης υπεύθυνης δήλωσης βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας κατά τις ώρες απαγόρευσης

Καιρός: Πλησιάζει από τα δυτικά η κακοκαιρία «Κίρκη» - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης