Πρίγκιπας Χάρι: Παλιά δεν ήξερα καν ότι υπήρχε ασυνείδητη φυλετική προκατάληψη

Πρίγκιπας Χάρι: Παλιά δεν ήξερα καν ότι υπήρχε ασυνείδητη φυλετική προκατάληψη

Ο 36χρονος Δούκας του Σάσεξ συζήτησε για τον ρατσισμό με τον «ήρωα» ακτιβιστή του κινήματος Black Lives Matter Πάτρικ Χάτσινσον

harry-bias
Ο πρίγκιπας Χάρι είπε πρόσφατα ότι δεν ήξερε καν ότι υπήρχε ασυνείδητη φυλετική προκατάληψη πριν γνωρίσει τη Μέγκαν και βιώσει από πρώτο χέρι τι αντιμετωπίζει η ίδια στην καθημερινότητά της. Ο 36χρονος Δούκας του Σάσεξ μίλησε για τον ρατσισμό σε μια συνέντευξη με τον ακτιβιστή του κινήματος Black Lives Matter Πάτρικ Χάτσινσον για λογαριασμό του περιοδικού GQ και παραδέχτηκε ότι ούτε η ανατροφή ούτε η εκπαίδευσή του τού είχαν δώσει τα απαιτούμενα εφόδια, προκειμένου να μπορέσει να κατανοήσει το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Μόλις συνειδητοποιήσεις [την πραγματικότητα] ή αρχίσεις να αισθάνεσαι λίγο άβολα, τότε έχεις χρέος να επιδιώξεις να μάθεις περισσότερα και να εκπαιδευτείς, επειδή η άγνοια δεν αποτελεί πλέον δικαιολογία» σημείωσε ο Χάρι στην κουβέντα του με τον ακτιβιστή, και πρόσθεσε ότι, παρά την ανατροφή του και την μόρφωσή του, δεν είχε ιδέα τι ήταν η ασυνείδητη προκατάληψη και δεν ήξερε καν ότι υπήρχε κάτι τέτοιο. «Είναι θλιβερό, αλλά μου πήρε πολλά πολλά χρόνια να το καταλάβω, ιδίως αφού μοιράστηκα για μια μέρα ή μια εβδομάδα τις εμπειρίες που βιώνει η σύζυγός μου».

Prince Harry and Patrick Hutchinson discuss how to further anti-racism | British GQ


Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε με τον ακτιβιστή από την πολυτελή κατοικία που διαμένει πλέον στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, στο πλαίσιο του συνεδρίου GQ Heroes, που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα.

Η εικόνα του «ήρωα» Πάτρικ Χατσινσον να σώζει έναν ακροδεξιό διαδηλωτή κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν στο Λονδίνο τον περασμένο Ιούνιο «σημάδεψε» τις κινητοποιήσεις του κινήματος BLM στην βρετανική πρωτεύουσαν και έκανε τον γύρο του κόσμου.

Στη συνέντευξή του, ο Χάρι μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι εξαιτίας του lockdown και της απομόνωσης των τελευταίων μηνών, και υπογράμμισε τη σημασία του να βρει κανείς περισπασμούς και ευχάριστες ασχολίες για να κρατάει το μυαλό του και το σώμα του απασχολημένα και υγιή. Απαντώντας σε σχόλιο του ακτιβιστή που ανέφερε ότι είχε «κάποια μπλεξίματα με παρέες» στο παρελθόν, ο γαλαζοαίματος απάντησε ότι «όλοι μπλέκουν κάποια στιγμή, και έτσι ακριβώς μαθαίνουν».


Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανός σκότωσε με 11 μαχαιριές την Ισπανίδα σύζυγό του αφού έκαναν σεξ στην πολυτελή βίλα τους

Ο πόλεμος της τρίχας για Πάνο Καλλίτση και Έλενα Χριστοπούλου: Από τον γάμο, στο διαζύγιο και τα εξώδικα

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τον γυναικολόγο στην Ρόδο: «Βογκούσε σαν να έκανε σεξ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης