Βρετανία: Ποιος είναι ο λευκός άνδρας που μετέφερε στους ώμους ο μαύρος διαδηλωτής το περασμένο Σάββατο;

Βρετανία: Ποιος είναι ο λευκός άνδρας που μετέφερε στους ώμους ο μαύρος διαδηλωτής το περασμένο Σάββατο;

Η φωτογραφία του Reuters όπου διακρίνεται ο μαύρος άντρας να ξεπροβάλλει από το πλήθος, ενώ μεταφέρει έναν τραυματισμένο λευκό, έγινε viral - Η ταυτότητα του λευκού άνδρα

xantsinson_londino
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν στο Λονδίνο το περασμένο Σάββατο μεταξύ αντιρατσιστών διαδηλωτών και ακροδεξιών, ο μαύρος Πάτρικ Χάτσινσον έσπευσε να βοηθήσει έναν λευκό άντρα κάνοντας, όπως είπε, απλά το σωστό.

Η φωτογραφία του πρακτορείου ειδήσεων Reuters όπου διακρίνεται ο Χάτσινσον να ξεπροβάλλει από το πλήθος, κοντά στη γέφυρα Waterloo, ενώ μεταφέρει έναν τραυματισμένο λευκό άνδρα, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρωταγωνίστησε στα δελτία ειδήσεων.

Black Lives Matter protests - black men rescues white opposite (UK) ITV & BBC News - 14th June 2020


Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο λευκός άνδρας είναι ο 55χρονος Μπράιαν Μελ, που μεταφέρθηκε με ασφάλεια από τον μαύρο διαδηλωτή, μέλος του κινήματος «Black Lives Matter» (Η ζωή των μαύρων μετράει).

Ο 55χρονος άνδρας μ' ένα μεγάλο τατουάζ στο πόδι του, είναι φανατικός οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας «Millwall» και «πιθανόν θέλει να ευχαριστήσει τον διασώστη του» αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται έχοντας μαυρισμένο το ένα μάτι, όπως υποστηρίζει μέλος της οικογένειάς του. Για να βγάλει τα προς το ζειν, ο Μελ είναι οδηγός ντελίβερι.

Ο γιος του Χάρι, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» όταν ρωτήθηκε εάν ο πατέρας του σκοπεύει να ευχαριστήσει τον άνδρα που τον έσωσε  Πάτρικ Χάτσινσον: «Πιθανότατα. Ποιος δεν θα ήθελε;», απάντησε ο Χάρι.

Ο Μελ είχε πάρει το τρένο από το Χάμσαιρ -όπου ζει με την οικογένειά του, τη σύζυγο και τον γιο του- για να μεταβεί στην βρετανική πρωτεύουσα και να δώσει το παρών στις κινητοποιήσεις του περασμένου Σαββάτου στην καρδιά του Λονδίνου.

Η ζωή του κινδύνευσε όταν χωρίστηκε από τους φίλους του κοντά στο Royal Festival Hall.

«Ταξίδευε τακτικά με το τρένο για να πάει στο Λονδίνο συμμετέχοντας σε πορείες διαμαρτυρίας», δήλωσε μία πηγή, υπό καθεστώς ανωνυμίας, προσθέτοντας: «Δεν με εξέπληξε όταν τον είδα στις ειδήσεις».

Κλείσιμο
Η ίδια πηγή υποστήριξε επίσης ότι ο Μελ πρέπει να «πάρει το μάθημά του από αυτό που του συνέβη και «πρέπει να μεγαλώσει». «Αυτό που συνέβη πρέπει να τον αφυπνήσει. Είναι πάνω από 50 και δεν είμαι σίγουρη γιατί εμπλέκεται σε τέτοια πράγματα».

Από την πλευρά τους, οι συγγενείς του μαύρου «ήρωα» είπαν πως ο Πάτρικ Χάτσινσον «δεν θα έβλαπτε ούτε μύγα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης