Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Μπάιντεν «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους στο 2ο debate

Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Μπάιντεν «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους στο 2ο debate

Στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας - Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες που θα ισχύσουν - Σε ρόλο συντονίστριας η βραβευμένη δημοσιογράφος του NBC, Κρίστεν Γουέλκερ, με την οποία έχει ήδη συγκρουστεί ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος - Ποιες θα είναι οι ενότητες που θα κληθούν να παραθέσουν τις θέσεις τους οι δύο υποψήφιοι

bidentrump
Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν ετοιμάζονται να βρεθούν αντιμέτωποι στο δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί στο Νάσβιλ του Τένεσι.

Μετά από την χαοτική πρώτη τηλεμαχία, με τις συνεχείς διακοπές και τις προσβολές που εκτοξεύονταν από τους δύο υποψηφίους, η Επιτροπή Προεδρικών Ντιμπέιτ, άλλαξε τους κανόνες.

Αρχικά, το μικρόφωνο κάθε υποψηφίου θα απενεργοποιείται όταν απαντάει στην ερώτηση του συντονιστή ο αντίπαλός του. Κατόπιν βέβαια, στη διάρκεια του ανοιχτού διαλόγου τα μικρόφωνα θα είναι ανοιχτά.

Τον ρόλο συντονιστή θα έχει η βραβευμένη δημοσιογράφος του NBC, Κρίστεν Γουέλκερ, στην οποία έχει ήδη προλάβει να επιτεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Την χαρακτήρισε ακραία οπαδό των Δημοκρατικών, προκατειλημμένη όπως οι γονείς της και καθόλου καλή δημοσιογράφο.
Η πρώτη μαύρη δημοσιογράφος που συντονίζει προεδρικό ντιμπέιτ μετά από 28 χρόνια, επέλεξε έξι 15λεπτες θεματικές.

«Η μάχη κατά του COVID-19», «Αμερικανική οικογένεια», «Η φυλή στην Αμερική», «Κλιματική Αλλαγή», «Εθνική ασφάλεια» και «Ηγετική ικανότητα».

Το ντιμπέιτ θα αρχίσει στις 4 το πρωί ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία θα προσφέρουν και διαδικτυακή μετάδοση.

Η τελευταία ευκαιρία του Τραμπ να αλλάξει την ατζέντα

Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης το ντιμπέιτ των δύο ανθυποψηφίων αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του προέδρου Τραμπ καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων προσπαθεί να μετατρέψει έναν αγώνα που έχει μετατραπεί σε δημοψήφισμα για τον καταστροφικό χειρισμό του απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού σε δίλημμα ανάμεσα σε αυτόν και έναν αντίπαλο τον οποίο χαρακτηρίζει ως αδύναμο και επικίνδυνο.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν διπλό ποσοστό στον Τζο Μπάιντεν σε εθνικό επίπεδο και μεγάλη διαφορά υπέρ του υποψηφίου των Δημοκρατικών σε πολιτείες- κλειδιά.

Σχεδόν 42 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει ήδη μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης. Η άνευ προηγουμένου προσέλευση των ψηφοφόρων μέσω επιστολικής ψήφου ανησυχεί το επιτελείο Τραμπ, ωστόσο δώδεκα μόλις ημέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές ουδείς μπορεί να γνωρίζει εάν το δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ μπορεί να επηρεάσει την πορεία των εκλογών.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές

Κορωνοϊός: Νέα μεγάλη άνοδος με 882 νέα κρούσματα - 290 στην Αττική και 188 στη Θεσσαλονίκη

Χρυσή Αυγή: Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του Χρήστου Παππά στου Παπάγου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης