ΗΠΑ: Η γυναίκα που κατήγγειλε ψευδώς ότι της επιτέθηκε Αφροαμερικανός μπορεί να γλιτώσει τη φυλακή

ΗΠΑ: Η γυναίκα που κατήγγειλε ψευδώς ότι της επιτέθηκε Αφροαμερικανός μπορεί να γλιτώσει τη φυλακή

Οι κατηγορούμενοι που δέχονται να δηλώσουν ένοχοι αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα ή τους επιβάλλονται άλλες ποινές

usa-police-pente
Η γυναίκα που κατήγγειλε ψευδώς ότι της επιτέθηκε Αφροαμερικανός στο Σέντραλ Παρκ τον περασμένο Μάιο, παράδειγμα για κάποιους του καθημερινού ρατσισμού που βιώνουν πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ, ενδέχεται να αποφύγει τη φυλακή και αντ’ αυτού να υποχρεωθεί να παρακολουθήσει μαθήματα για τη ζημία που προκαλείται από τέτοιου είδους συμπεριφορά, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μανχάταν.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα εξετάσουμε μαζί με την υπεράσπιση ένα πρόγραμμα με στόχο η κατηγορουμένη να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών της αλλά και να εκπαιδευτεί, η ίδια και το κοινό, για τις βλάβες που προκαλούν τέτοιες συμπεριφορές» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του εισαγγελέα.

Οι συμφωνίες μεταξύ των εισαγγελέων και των κατηγορουμένων είναι σύνηθες φαινόμενο στις ΗΠΑ. Οι κατηγορούμενοι που δέχονται να δηλώσουν ένοχοι αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα ή τους επιβάλλονται άλλες ποινές, όπως κοινωνική εργασία, και όχι φυλάκιση.

Η ιστορία της Έιμι Κούπερ, η οποία κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 1 έτος φυλάκισης για ψευδή καταγγελία, είχε προκαλέσει σάλο, πολύ περισσότερο επειδή συνέπεσε με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη, ο οποίος πέθανε όταν ένας λευκός αστυνομικός γονάτισε στον λαιμό του επί 9 λεπτά.

Η 40χρονη γυναίκα έβγαλε βόλτα τον σκύλο της, χωρίς λουρί, σε μια περιοχή του Σέντραλ Παρκ όπου δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα τα ζώα. Ένας Αφροαμερικανός, ερασιτέχνης παρατηρητής πουλιών, την βιντεοσκόπησε με το κινητό τηλέφωνό του αφού της ζήτησε να βάλει λουρί στο σκύλο της. Εκείνη τότε κάλεσε την αστυνομία δηλώνοντας ότι «την απειλή ένας Αφροαμερικανός». Κατόπιν τηλεφώνησε ξανά για να πει αυτή τη φορά ότι ο άνδρας, ο Κρίστιαν Κούπερ (σ.σ. απλή συνωνυμία) «προσπάθησε να της επιτεθεί».

Όταν έφτασε η αστυνομία, η Έιμι Κούπερ, που ήταν υποδιευθύντρια μιας εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων, παραδέχτηκε ότι ο άνδρας δεν την είχε πλησιάσει. Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, σε βαθμό που η γυναίκα απολύθηκε από τη δουλειά της.

Ειδήσεις σήμερα

Συγκέντρωση με πανό και συνθήματα έξω από το σπίτι του καθηγητή που μαχαίρωσε τον σκύλο

Γιάνης Βαρουφάκης: Η Βουλή απέρριψε το αίτημα άρσης ασυλίας του για το επεισόδιο στην Αίγινα

Συνταγή: Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε τη «θεϊκή» μπουγάτσα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης