Συναγερμός στο Σικάγο: Πυροβολισμοί σε κηδεία με αρκετούς τραυματίες

Συναγερμός στο Σικάγο: Πυροβολισμοί σε κηδεία με αρκετούς τραυματίες

Τουλάχιστον 14 οι τραυματίες, άλλοι σε κρίσιμη κι άλλοι σε σοβαρή κατάσταση - Υπό κράτηση ένας ύποπτος

chicago_pyrovolismoi
Συναγερμός στο Σικάγο το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα), καθώς πυροβολισμοί έπεσαν στη διάρκεια κηδείας, σε γειτονιά του Σικάγο.

Αποτέλεσμα των πυροβολισμών, ήταν ο τραυματισμός τουλάχιστον 14 ατόμων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ορισμένοι εξ αυτών πήγαν μόνοι τους στα νοσοκομεία, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν από τα ασθενοφόρα που έσπευσαν στην περιοχή.

Μάρτυρες ανέφεραν πως ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί, πριν δουν ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί, ενώ η κατάσταση θύμισε «εμπόλεμη ζώνη». Οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για «ενέδρα» που είχαν στήσει οι δράστες, οι οποίοι ξεκίνησαν να πυροβολούν στο τέλος της κηδείας. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κηδεία αφορούσε σε άτομο που έχασε τη ζωή του σε ανάλογο περιστατικό.


Αρχικά, η πυροσβεστική υπηρεσία του Σικάγο ανέφερε πως 11 άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομεία της περιοχής, σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Κλείσιμο


Η αστυνομία από την πλευρά της, έκανε λόγο για εννέα τραυματίες, ενώ αστυνομικοί και ερευνητές φέρονται να έχουν συλλέξει τουλάχιστον 62 κάλυκες από διάφορα σημεία του δρόμου.



Οι αρχές του Σικάγο ανέφεραν ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν όταν κάποιος (ή κάποιοι) μέσα σε ένα μαύρο όχημα άνοιξε πυρ σε άτομα που παρευρίσκονταν σε κηδεία. Οι άνθρωποι αυτοί με τη σειρά τους πυροβόλησαν προς το όχημα, η πορεία του οποίου σταμάτησε λίγα μέτρα πιο κάτω. Οι επιβαίνοντες πρόλαβναν να βγουν έξω και να φύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον αριθμό των δραστών, ενώ έχει θέσει υπό κράτηση ένα άτομο που θεωρεί ύποπτο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται μια μέρα μετά τον τραυματισμό άνω των 20 ανθρώπων στη διάρκεια πυροβολισμών και μετά από ένα θανατηφόρο Σαββατοκύριακο στο οποίο πυροβολήθηκαν 63 άτομα και 12 εξ αυτών σκοτώθηκαν.

Ειδήσεις σήμερα

Καστελόριζο: Σε επιφυλακή μετά την τουρκική NAVTEX - 22 πολεμικά πλοία βγάζει η Άγκυρα στο Αιγαίο

Κορωνοϊός: Καμπανάκι κινδύνου από τα 17 κρούσματα στην Αττική

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις που σχεδιάζει στο Καστελόριζο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης