Διαδηλωτές στο Μεξικό πυρπολούν αστυνομικό

Διαδηλωτές στο Μεξικό πυρπολούν αστυνομικό

Σε διαδήλωση για το θάνατο νεαρού

mexico
Στους δρόμους βγήκαν οι πολίτες στο Μεξικό για να διαδηλώσουν για τον ύποπτο θάνατο ενός άνδρα από αστυνομικούς, στον απόηχο της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς στην Γκουανταλαχάρα στο δυτικό Μεξικό και τα βίντεο που δημοσιεύονται στα social media είναι σοκαριστικά.

Ενας διαδηλωτής που φορά μάσκα και σκούρα γυαλιά ηλίου ρίχνει εύφλεκτο υγρό στο πίσω μέρος του κορμιού ενός αστυνομικού και του βάζει φωτιά. Ο αστυνομικός τρέχει και πέφτει στο πεζοδρόμιο, καθώς συνάδελφοι και παρευρισκόμενοι σπεύδουν να βοηθήσουν. Καταφέρνουν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά, μετά την οποία ο αξιωματικός σηκώνεται και απομακρύνεται από το σημείο.


Κλείσιμο


Οι διαμαρτυρίες στο Μεξικό πυροδοτήθηκαν από το θάνατο του Τζιοβάνι Λόπεζ, 30 ετών, ο οποίος συνελήφθη πριν από ένα μήνα κοντά στη Γκουανταλαχάρα. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, ο Λόπεζ μεταφέρθηκε από το κελί του σε νοσοκομείο, όπου πέθανε.




Ο αδερφός του 30χρονου, κυκλοφόρησε βίντεο που έδειχνε αστυνομικούς να ασκούν βία κατά τη σύλληψη του Λόπεζ. Υπήρξαν αναφορές ότι ο Λόπεζ κρατήθηκε επειδή δεν φορούσε μάσκα δημόσια -ένα μέτρο που εφαρμόστηκε για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού- αλλά οι αρχές του Μεξικού αρνήθηκαν ότι συνέβη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση

Άγρια συμπλοκή με καδρόνια μεταξύ αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητικό και αντιπαραγωγικό το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης