Τζορτζ Φλόιντ: Η ΕΕ καταγγέλλει κατάχρηση εξουσίας και υπερβολική χρήση βίας

Τζορτζ Φλόιντ: Η ΕΕ καταγγέλλει κατάχρηση εξουσίας και υπερβολική χρήση βίας

Ο Ύπατος εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα - «Όλες οι ζωές μετράνε. Και οι ζωές των μαύρων μετράνε επίσης» είπε μεταξύ άλλων

mporel
Συγκλονισμένη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση από τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη της Μινεσότα, ενώ ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κατήγγειλε την υπερβολική χρήση βίας από τις δυνάμεις της τάξης.

Η σύλληψη του Φλόιντ, 46 ετών, που καταγράφηκε σε βίντεο που τράβηξε με το κινητό του μια περαστική και έγινε viral, δείχνει έναν αστυνομικό να τον ακινητοποιεί πιέζοντας παράλληλα με το γόνατό του τον λαιμό του Φλόιντ που ακούγεται να λέει: «Παρακαλώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω».

«Πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας. Πρέπει να την καταγγείλουμε, να την καταπολεμήσουμε, στις Ηνωμένες Πολιτείες και οπουδήποτε αλλού», δήλωσε ο Ισπανός Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Εδώ, στην Ευρώπη, είμαστε σοκαρισμένοι και συγκλονισμένοι από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, όπως και ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών. Νομίζω πως όλες οι κοινωνίες πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στην υπερβολική χρήση βίας», είπε.

«Όλες οι ζωές μετράνε»

«Πρέπει να διασφαλίσουμε παντού, ιδιαίτερα στις κοινωνίες που στηρίζονται στο κράτος δικαίου, τη δημοκρατική αντιπροσώπευση και τον σεβασμό των ελευθεριών, ότι οι άνθρωποι που έχουν επιφορτιστεί με την επιτήρηση της τάξης δεν χρησιμοποιούν τις δυνατότητές τους όπως στην περίπτωση του πολύ πολύ ατυχούς θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ», επέμεινε.

«Όλες οι ζωές μετράνε. Και οι ζωές των μαύρων μετράνε επίσης», είπε.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ έκανε έκκληση για «την αποκλιμάκωση των εντάσεων» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιβεβαίωση από την ιατροδικαστική υπηρεσία: Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ

Έκρυθμη η κατάσταση στις αμερικανικές πόλεις - Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες

Σε καταφύγιο πέντε ορόφους... κάτω από τη γη «ταμπουρώθηκε» ο Τραμπ όταν ξέσπασαν οι ταραχές!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης