Επιβεβαίωση από την ιατροδικαστική υπηρεσία: Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ

Επιβεβαίωση από την ιατροδικαστική υπηρεσία: Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ

Στα ίδια συμπεράσματα η ανεξάρτητη έρευνα από γιατρούς και η εξέταση από τους ιατροδικαστές της κομητείας Χένεπιν - Ο θάνατος του Φλόιντ προκλήθηκε «από ασφυξία, λόγω πίεσης στον αυχένα και στην πλάτη, η οποία επέφερε μείωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο» αναφέρει - Βρέθηκαν ίχνη και ισχυρού οπιοειδούς

floyd-00
Για ανθρωποκτονία κάνει λόγο η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας Χένεπιν μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πέθανε από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε στην πλάτη και στον λαιμό του.

Η έκθεση κάνει ρητά λόγο για «ανθρωποκτονία» στο πεδίο «τρόπος θανάτου».

Η δημοσιοποίησή της ακολούθησε την ανεξάρτητη νεκροψία-νεκροτομή που ζήτησε η οικογένεια του Φλόιντ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε «ασφυξία».

Τα ευρήματα τόσο των ανεξάρτητων γιατρών όσο και του ιατροδικαστή έρχονται σε αντίθεση με τα προκαταρκτικά ευρήματα που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα, κατά τα οποία ο Φλόιντ πέθανε από έναν συνδυασμό παραγόντων, της πίεσης που ασκήθηκε στο σώμα του όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, της ενδεχόμενης χρήσης ουσιών και κάποιας υποκείμενης πάθησης, χωρίς να αναφέρεται πουθενά ο όρος ασφυξία.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει πάντως πως ο Φλόιντ είχε πάρει ποσότητα φαιντανύλης, ενός ισχυρού οπιοειδούς, ότι έκανε πρόσφατα χρήση αμφεταμινών, ότι είχε αρτηριοσκλήρωση και αρτηριακή υπέρταση.

Νωρίτερα, ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση που ζητήθηκε από την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, κάνει λόγο για ανθρωποκτονία και επιβεβαιώνει ότι ο ασφυκτικός του θάνατος προκλήθηκε από την πίεση που άσκησε ο αστυνομικός στο σώμα του 46χρονου Αφροαμερικανού.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έκθεσης, που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, ο θάνατος του Φλόιντ προκλήθηκε «από ασφυξία, λόγω πίεσης στον αυχένα και στην πλάτη, η οποία επέφερε μείωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο».

Κλείσιμο


Οι ανεξάρτητοι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι το βάρος στην πλάτη, οι χειροπέδες και η θέση του σώματος ήταν παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο, διότι εξασθένησαν την ικανότητα του διαφράγματος του Φλόιντ να λειτουργεί, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Δρ Μάικλ Μπάντεν και η διευθύντρια της ιατροδικαστικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Δρ Αλέσια Γουίλσον, χειρίστηκαν την εξέταση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Μπεν Κραμπ.

Ο Δρ Μπάντεν, έχει επίσης πραγματοποιήσει ανεξάρτητες αυτοψίες στον Έρικ Γκάρνερ, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικό στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης το 2014, και τον Μάικλ Μπράουν που πυροβολήθηκε από αξιωματικούς στο Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, την ίδια χρονιά.

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης Ντέρεκ Τσάβιν συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού αφού βιντεοσκοπήθηκε να βάζει το γόνατό του στον αυχένα του Φλόιντ κατά τη διάρκεια σύλληψης, στις 25 Μαΐου.

Ο Φλόιντ ακούστηκε να λέει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», ενώ ο αξιωματικός τον κρατούσε με αυτόν τον τρόπο ακινητοποιημένο για σχεδόν 9 λεπτά.

Τρεις άλλοι αξιωματικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη απολύθηκαν, αλλά δεν έχουν κατηγορηθεί.


Ειδήσεις σήμερα

Διάβημα στην Τουρκία: Στο ΥΠΕΞ ο Πρέσβης της Τουρκίας

Επίθεση με βιτριόλι: Με «καθαρές» φωτογραφίες επισκέπτονται την Ιωάννα οι αστυνομικοί

Κόρινθος: 23χρονη πέθανε 10 μέρες μετά από επέμβαση ρουτίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης