Παραιτήσεις υπουργών από τη νέα κυβέρνηση της Τυνησίας

Παραιτήσεις υπουργών από τη νέα κυβέρνηση της Τυνησίας

Την Τρίτη, παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του Συνταγματικού Δημοκρατικού Συναγερμού (RCD), ενώ άλλοι τέσσερις βουλευτές της οικουμενικής κυβέρνησης...

O ένας μετά τον άλλον παραιτούνται οι υπουργοί και τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος του ανατραπέντος προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν Άλι, στην Τυνησία.

Την Τρίτη, παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του Συνταγματικού Δημοκρατικού Συναγερμού (RCD), ενώ άλλοι τέσσερις βουλευτές της οικουμενικής κυβέρνησης -που ορκίσθηκε μόλις τη Δευτέρα- υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Το RCD έχει αναφέρει, σε ανακοίνωση του που μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο TAP, ότι διέγραψε από τις τάξεις του τον πρώην πρόεδρο Μπεν Αλί και έξι από τους συνεργάτες του, «με βάση την έρευνα που έγινε σε κομματικό επίπεδο, μετά τα σοβαρά γεγονότα που συγκλόνισαν τη χώρα» κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Η παραίτηση του προσωρινού προέδρου και του πρωθυπουργού της μεταβατικής περιόδου «συγκεκριμενοποιεί μιαν απόφαση διαχωρισμού των κρατικών οργάνων και των πολιτικών κομμάτων», που αποφασίστηκε την Δευτέρα από τη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σύμφωνα με το TAP.

Οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις, λαμβάνουν χώρα εν μέσω έντονων διαμαρτυριών στην Τυνησία για τη σύνθεση αυτής της κυβέρνησης, στην οποία επανατοποθετήθηκαν οκτώ μέλη της απερχόμενης ομάδας του πρώην δικτάτορα, όλα τα μέλη του RCD, το οποίο κυριάρχησε επί 23 χρόνια στην πολιτική ζωή της Τυνησίας.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης