Επέστρεψε στην Τυνησία ο ιστορικός ηγέτης της αντιπολίτευσης

Επέστρεψε στην Τυνησία ο ιστορικός ηγέτης της αντιπολίτευσης

Ο ιστορικός ηγέτης της αντιπολίτευσης Μονσέφ Μαρζούκι επέστρεψε σήμερα στην Τυνησία, μετέδωσε το πρακτορείο TAP...

Επέστρεψε στην Τυνησία ο ιστορικός ηγέτης της αντιπολίτευσης
Ο ιστορικός ηγέτης της αντιπολίτευσης Μονσέφ Μαρζούκι επέστρεψε σήμερα στην Τυνησία, μετέδωσε το πρακτορείο TAP.

"Ο Μονσέφ Μαρζούκι, πρόεδρος του απαγορευμένου κόμματος Κογκρέσο για τη Δημοκρατία (CPR), επέστρεψε σήμερα στην Τυνησία έπειτα από χρόνια εξορίας" στο Παρίσι, μετέδωσε το πρακτορείο.

Στο αεροδρόμιο της Τυνησίας τον υποδέχθηκε "ένας σημαντικός αριθμός" οπαδών του κόμματός του που τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα κατά της τωρινής πολιτικής κατάστασης, πρόσθεσε το πρακτορείο.
Κλείσιμο

Ο Μαρζούκι κάλεσε τη Σαουδική Αραβία να παραδώσει τον πρώην πρόεδρο της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπεντίν Μπεν 'Αλι, που διέφυγε την Παρασκευή από τη χώρα, προκειμένου να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με το TAP.

Πρόσθεσε άλλωστε ότι θα μεταβεί αμέσως στην Σίντι Μπουζίντ "γη των μαρτύρων και ελεύθερων ανθρώπων", όπου η αυτοπυρπόληση ενός νεαρού ανέργου αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για τα επεισόδια που οδήγησαν στην ανατροπή του πρώην προέδρου Μπεν 'Αλι.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης υπογράμμισε την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην οποία θα "συμμετέχουν όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός του RCD" (Συνταγματικός Δημοκρατικός Συναγερμός, το κόμμα του Μπεν 'Αλι).

Ο Μαρζούκι ζήτησε επίσης "το διορισμό μίας εθνικής ανεξάρτητης προσωπικότητας επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών για να επιβλέψει τη διεξαγωγή των (προεδρικών και βουλευτικών) εκλογών", που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα σε έξι μήνες.

Ο Μαρζούκι είχε ανακοινώσει χθες Δευτέρα την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ενώ είχε χαρακτηρίσει "μασκαράτα" την κυβέρνηση εθνικής ενότητας που έχει ανακοινωθεί, καταγγέλοντας τη διατήρηση υπουργών του Μπεν 'Αλι σε θέσεις κλειδιά.

Ο Μονσέφ Μαρζούκι, που ήταν εξόριστος στη Γαλλία, υπήρξε πρόεδρος της εκτός νόμου κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τυνησίας μέχρι το 1994 και ιδρυτής του Κογκρέσου για τη Δημοκρατία το 2001.

Καταδικάσθηκε σε φυλάκιση ενός έτους το 2000.

Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης