Η μεγάλη επιστροφή: Η αγαπημένη μάρκα που επιστρέφει ανανεωμένη

Η μεγάλη επιστροφή: Η αγαπημένη μάρκα που επιστρέφει ανανεωμένη

Η Grundig , μια από τις πιο αγαπημένες μάρκες του ελληνικού κοινού , επιστρέφει πιο σύγχρονη από ποτέ.

home
Είναι μια από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες επιστροφές . Οι αναμνήσεις πλημυρίζουν κάθε έναν από μας που συνέδεσε τα παιδικά του χρόνια με τη GRUNDIG. Στη πρώτη ασπρόμαυρη τηλεόραση που μπήκε στο πατρικό και γύρω της μάζευε όλη την οικογένεια για να παρακολουθήσει τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ , στα πρώτα μας μουσικά ακούσματα από τις εκπομπές του Γιάννη Πετρίδη στο ραδιόφωνο του παππού.

Οι συσκευές της Grundig μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών που ιδρύθηκε στη Γερμανία μετά τον πόλεμο, εμφανίστηκαν στην αγορά το 1945  κι  «έντυσαν» μέχρι το 2003, εκατομμύρια νοικοκυριά με τις υψηλής ποιότητας και αισθητικής τηλεοράσεις, βίντεο και ραδιόφωνα –για τα οποία έγινε ευρέως γνωστή. Τα προϊόντα της στιγμάτισαν στην κυριολεξία, όσους επιθυμούσαν να διαμορφώσουν τα δωμάτια τους σε προσωπικούς «παραδείσους», όπου θα μπορούσαν να χαλαρώσουν και να αποσυνδεθούν από την καθημερινότητα. Δεν ήταν λίγοι όσοι αναφέρονταν στην υφή, το σύστημα λειτουργίας τους και την απόδοση τους, κάνοντας λόγο για ηλεκτρομηχανολογικά επιτεύγματα της εποχής εκείνης.

Δεκαέξι χρόνια μετά την απομάκρυνσή της από την ελληνική αγορά η Grundig επιστρέφει δυναμικότερη από ποτέ στην αλυσίδα καταστημάτων «Κωτσόβολος», για να δημιουργήσει εκ νέου τις συνθήκες για ένα σύγχρονο σπίτι με ταυτότητα. Είτε πρόκειται για οικογένεια, είτε για φιλική συγκατοίκηση, είτε για εργένικη ζωή, τα προϊόντα της Grundig επανασχεδιάστηκαν για να κάνουν τη ζωή κάθε οικούντος πιο εύκολη, προσδίδοντας της στιλ. H δυναμική του comeback του brand, φαίνεται και από το γεγονός ότι δίνει λύσεις για όλες τις βασικές ανάγκες σε κάθε σπίτι. Η εταιρεία δίνει το στίγμα της στην αγορά με

-υπερσύγχρονα πλυντήρια ρούχων, που λειτουργούν υπέρ της οικονομία ρεύματος και νερού και ταυτόχρονα όσα μοντέλα διαθέτουν την τεχνολογία Multisense, αναγνωρίζουν τους τύπους υφασμάτων και το πόσο λερωμένα είναι τα ρούχα και αυτόματα επιλέγουν το κατάλληλο πρόγραμμα προσαρμόζοντας τον χρόνο πλυσίματος και όλες τις άλλες λειτουργίες.



Κλείσιμο
plintiria-cover



-με στεγνωτήρια ρούχων που εξοικονομούν χρόνο και χρήμα και αισθητήρες που ανιχνεύουν τα επίπεδα υγρασίας στα υφάσματα, οπότε μόλις επιτευχθεί ο επιθυμητός χρόνος στεγνώματος, το στεγνωτήριο διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία του

stegnotiria-2



-με ελεύθερα ή εντοιχιζόμενα, ντιζαινάτα πλυντήρια πιάτων με μικρή κατανάλωση ρεύματος

dishwasher-1



-με καινοτόμες τεχνολογίες για την ψύξη και κατάψυξη των τροφίμων που καταναλώνουμε καθημερινά

psigia-cover



-με εντοιχιζόμενο φούρνο μειωμένης ενεργειακής κατανάλωσης, που διαθέτει τη λειτουργία Divide & Cook και επιτρέπει το ταυτόχρονο ψήσιμο 2 φαγητών ακόμη κι αν μαγειρεύονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και χρειάζονται διαφορετικό χρόνο ψησίματος


entoixismenoi-fournoi-1



-με φιλικές για κάθε είδος υφάσματος, συσκευές σιδερώματος

sideroma-2



-με κομψές και πρακτικές μικροσυσκευές κουζίνας . Οι απόλυτοι σύμμαχοι σε κάθε σύγχρονη κουζίνα . Με εξαιρετικό σχεδιασμό για να ταιριάζουν σε κάθε κουζίνα , εργονομικά , αποτελεσματικά παρέχουν όλες τις δυνατότητες για να απογειώσουν κάθε φαγητό, σνακ ή ρόφημα.


mikrosiskeves-2



Επτά δεκαετίες στην αιχμή της καινοτομίας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πατάς στην εμπειρία και στην καινοτομία με συσκευές που έγραψαν ιστορία που σημάδεψαν δεκαετίες , για να δημιουργήσεις και να οδηγήσεις τις εξελίξεις στο παρόν αλλά κυρίως στο μέλλον.

Η Grundig το έκανε , το κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει .

synthesi01



1945-1954 

Ιδρύεται η Grundig στη Γερμανία το 1945 από τον Max Grundig, γνωρίζοντας γρήγορα επιτυχία χάρις στο ραδιόφωνο που επινόησε ο 37χρονος τότε ηλεκτρολόγος. Οι πωλήσεις εκτινάσσονται και οδηγούν στη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου. Σύντομα «έρχεται» και η πρώτη τηλεόραση Grundig, έτοιμη για κυκλοφορία με την έναρξη του πρώτου γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού, το 1952. 

1955-1964

Η εταιρεία κυκλοφορεί ένα φορητό ραδιόφωνο με τρανσίστορ, φορητές συσκευές ηχογράφησης και συσκευές υπαγόρευσης. Το 1960, προχωρά στην κυκλοφορία πιο εξελιγμένων τηλεοράσεων, οι οποίες υποστήριζαν σήματα VHF, ενώ ήταν και οι πρώτες με ασύρματο τηλεχειριστήριο.


1965-1974

Το 1967 ήταν η «αυγή» της έγχρωμης τηλεόρασης. Η Grundig «απαντά» με μία σειρά εντυπωσιακών για την εποχή προϊόντων. Στα δύο εργοστάσια που έχει ήδη δημιουργήσει εκτός Γερμανίας, για την παραγωγή ραδιοφώνων, προστίθεται ένα ακόμη στην Ιταλία, αυτή τη φορά για την παραγωγή έγχρωμων τηλεοράσεων. Την ίδια χρονιά, λανσάρει το πρώτο της κασετόφωνο. Το 1969 γίνεται η πρώτη εταιρεία που λανσάρει έναν ενισχυτή hi-fi με ενσωματωμένο equaliser, το οποίο γνωρίζει τεράστια δημοφιλία. 


1985-1994

Το 1985 παρουσιάζει σε έκθεση για πρώτη φορά ένα δορυφορικό τηλεοπτικό δέκτη. Ένα χρόνο αργότερα, λανσάρει την πρώτη TV μαζικής παραγωγής με συχνότητα σάρωσης 100 Hertz. Το 1991 παρουσίασε ένα ασύρματο τηλέφωνο. Το 1993 η Philips απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας και την επόμενη χρονιά, πέτυχε μία ακόμη παγκόσμια πρωτιά, αναπτύσσοντας ένα ασύρματο σύστημα hi-fi.


1995-2004

Το 1995 και 1996 παρουσίασε νέα επαναστατικά προϊόντα: από συστήματα τρισδιάστατου ήχου, μέχρι το μικρότερο στον κόσμο δορυφορικό δέκτη. Λίγο αργότερα ήρθε η πρώτη smart TV, με πρόσβαση στο ίντερνετ. 

2005 – σήμερα

Το 2007 η Grundig Intermedia εντάχθηκε στην Arçelik, ενώ 6 χρόνια αργότερα η εταιρεία έκανε την είσοδό της στον κλάδο των λευκών συσκευών, λανσάροντας μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων. Σήμερα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών, καθώς και οικιακών μικροσυσκευών.


Σημειώνεται ότι  όλα τα καινούρια προϊόντα της εταιρείας είναι διαθέσιμα στα καταστήματα Κωτσόβολος. Δείτε αναλυτικά εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης