Ο ΕΟΦ απαγόρευσε τη διακίνηση και διάθεση συμπληρωμάτων διατροφής για τη στυτική δυσλειτουργία

eof

Η λίστα με τα σκευάσματα που δεν εγκρίνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης των συμπληρωμάτων διατροφής BOXED HARD MAN, BOXED GOLD MAX PINK, BIG BANG, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδικότερα, το BOXED ΗARD MAN (χρήση: στυτική δυσλειτουργία) περιέχει την φαρμακευτική ουσία Tadalafil και τα BOXED GOLD MAX PINK και BIG BANG (χρήση: στυτική δυσλειτουργία) περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες Tadalafil και Sildenafil Citrate οι οποίες δεν δηλώνονται στην επισήμανση, ούτε δικαιολογείται η παρουσία τους στα συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα προϊόντα αυτά παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής με φυτικές ύλες. «Η χρήση των παραπάνω μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία», επισημαίνει ο ΕΟΦ και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του Οργανισμού. Υπογραμμίζει επίσης, ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Κριμα

.....

Ζαπάτα

Η αστυνομία και ο ΕΟΦ να δει και τις αγορές μέσω internet. Ειδικά Κιλκίς έχει βρομίσει ο τόπος από διάφορα συμπληρώματα

Γιάννης Γ

Οι απατεώνες που διακινούν ή διαφημίζουν αυτά τα "ματζούνια", και κάτι αλλα σιρόπια. τύπου Aloe vera κλπ που ..... "θεραπεύουν πάσαν νόσο και πάσα μακκακίαν του ανθρώπου" η τσάγια αδυνατίσματος, συνήθως αυτό γίνεται μέσω διαδικτύου ή απο τα τρανς κανάλια τηλεόρασης, ή απο περιοδικά / εφημερίδες, ακόμα και μέσω μπλόγκ. Κάνοντας την εξής κομπίνα. ....... Για να παραπλανήσουν τον καταναλωτή γράφουν με πολύ μικρα γράμματα επάνω στο κουτί ή στην διαφήμιση την λέξη γνωστοποίηση, και με μεγάλα γράμματα δίπλα τα αρχικά ΕΟΦ. και εναν αριθμό δίπλα με ημερομηνία ..... Ο ταλαίπωρος και αφελής καταναλωτης νομίζει οτι η γνωστοπίηση σημαίνει οτι ο Εθνικός οργανισμός φαρμάκου (ΕΟΦ) το έχει εγκρίνει. Αλλο ειναι η γνωστοποίηση και εντελώς άλλο Εγκριση του ΕΟΦ υπ αριθ. τάδε. ....... Η πρώτη περίπτωση ειναι οτι στείλανε ενα δυο δείγματα στον ΕΟΦ και πήραν εναν αριθμό πρωτοκόλλου που ειναι ο αριθμός γνωστοποίησης. Η δεύτερη περίπτωση ειναι οτι στα εργαστήριά του το έλεγξε διεξοδικά, εκανε τις κλινικές του μελέτες, και ότι αλλες διαδικασίες χρειάζονται και εάν το κρίνει κατάλληλο για θεραπευτικούς λόγους δίνει το πιστοποιητικό εγκρισης και διακίνησης επίσημα.

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Πάει... μου έπεσε τώρα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ZARA-HOME_AT-HOME-WITH_MIMI-THORISSON_AW19-_19_

Μια συνηθισμένη καριερίστα εγκατέλειψε τη ζωή στις μεγαλουπόλεις για την εξοχή και έγινε παγκοσμίως διάσημη αφιερώνοντας τον χρόνο της αποκλειστικά σε αυτά που αγαπάει περισσότερο: στην οικογένεια και το φαγητό

interclinic_HHG_logotypa_2

Το Metropolitan Hospital, μέλος της HHG που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners, και η «CRETA INTERCLINIC Α.Ε.» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι υπεγράφη η συμφωνία ένταξης της Creta InterClinic στον Όμιλο Hellenic Healthcare. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βρει την Creta InterClinic μέλος ενός δικτύου φορέων παροχής υγειονομικής μέριμνας που περιλαμβάνει ήδη το Υγεία, το Metropolitan, το Μητέρα, το Metropolitan General και το Λητώ.

gala0

Το ετήσιο Gala του Hellenic Initiative γίνεται με στόχο τη συγκέντρωση δωρεών για την ενίσχυση και τη βράβευση οργανισμών που υποστηρίζουν τη βιώσιμη μακροχρόνια εξέλιξη και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας