Επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής Λέσβου: Έντονες αντιδράσεις για το νέο τρόπο αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ

eopyy

Με το νέο καθεστώς ο ασφαλισμένος θα αναζητά θεραπευτή συμβεβλημένο με τον οργανισμό. Με αυτό το παραπεμπτικό θα καλείται ο ιδιώτης θεραπευτής να πραγματοποιήσει θεραπευτική παρέμβαση αμισθί, αφού αυτό το παραπεμπτικό δεν θα ορίζει ακριβώς το ύψος ή τον χρόνο αποπληρωμής του επαγγελματία

Την αντίδραση των επιστημόνων που παρέχουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κ.λπ.) στη Λέσβο, προκαλεί η νέα διαδικασία αποζημίωσης των υπηρεσιών, που προβλέπεται στο Νόμο 4549/2018 άρθρο 27 και με την οποία καταργείται η προπληρωμή από τους πολίτες και η δαπάνη αντικαθίσταται με voucher αντίστοιχης αξίας.

Σε κοινό Δελτίο Τύπου φορείς Επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής εξηγούν ότι με το νέο καθεστώς «ο ασφαλισμένος θα αναζητά θεραπευτή συμβεβλημένο με τον οργανισμό. Με αυτό το παραπεμπτικό θα καλείται ο ιδιώτης θεραπευτής να πραγματοποιήσει θεραπευτική παρέμβαση αμισθί, αφού αυτό το παραπεμπτικό δεν θα ορίζει ακριβώς το ύψος ή τον χρόνο αποπληρωμής του επαγγελματία. Επιπλέον, αυτή η απροσδιόριστη αμοιβή του επαγγελματία θα υπόκειται σε υποχρεωτική έκπτωση (rebate), και μελλοντικό «κούρεμα» (clawback), εφόσον οι αντικειμενικές δαπάνες είναι υψηλότερες του προϋπολογισμού του ΕΟΠΠΥ».

Οι άμεσα θιγόμενοι ζητούν την κατανόηση και την αρωγή τον γονέων σε αυτή την προσπάθεια τους να αντιταχθούν στα νέα μέτρα συμβάσεων, επικαλούμενοι την αντίστοιχη προσπάθεια τον Δεκέμβριο του 2016, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής Λέσβου:

«Αγαπητοί γονείς,

Με αφορμή τις νέες αλλαγές που προσπαθεί να επιβάλλει ο ΕΟΠΠΥ, σε βάρος των επαγγελματιών, των παιδιών που χρήζουν θεραπείες καθώς και των οικογενειών τους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη θέση των επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής τόσο της Λέσβου όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Μέχρι τώρα τα θεραπευτικά προγράμματα Ειδικής Αγωγής (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχοθεραπεία κλπ) αποπληρώνονται από εσάς τους γονείς, με επιστροφή αυτής της δαπάνης και απόλυτη ελευθερία στην επιλογή του κέντρου και του θεραπευτή του παιδιού σας.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ επίκεινται αλλαγές στον τρόπο αποπληρωμής των θεραπευτών με επακόλουθο την περικοπή της συνολικής δαπάνης του κράτους για τις ανάγκες του τομέα της Ειδικής Αγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, από 1η Αυγούστου θα χορηγείται από τον ΕΟΠΠΥ ένα παραπεμπτικό-κουπόνι-voucher με το οποίο ο ασφαλισμένος θα αναζητά θεραπευτή συμβεβλημένο με τον οργανισμό. Με αυτό το παραπεμπτικό θα καλείται ο ιδιώτης θεραπευτής να πραγματοποιήσει θεραπευτική παρέμβαση αμισθί, αφού αυτό το παραπεμπτικό δεν θα ορίζει ακριβώς το ύψος ή τον χρόνο αποπληρωμής του επαγγελματία. Επιπλέον, αυτή η απροσδιόριστη αμοιβή του επαγγελματία θα υπόκειται σε υποχρεωτική έκπτωση (rebate), και μελλοντικό «κούρεμα» (clawback), εφόσον οι αντικειμενικές δαπάνες είναι υψηλότερες του προϋπολογισμού του ΕΟΠΠΥ. Παράλληλα με αυτό οι θεραπευτές καλούνται ως επαγγελματίες να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους (εφορία, ΕΦΚΑ, λειτουργικά έξοδα κ.α) σε αντίθεση με την ασυνέπεια του ΕΟΠΠΥ στις αποπληρωμές των επαγγελματιών. Αναλογιστείτε πώς κάτι τέτοιο θα επηρέαζε την ποιότητα των υπηρεσιών μας καθώς και του θεραπευτικού προγράμματος των παιδιών σας!

Το Δεκέμβριο του 2016 σύσσωμοι οι Σύλλογοι Γονέων και Επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής αντιτάχθηκαν στα μέτρα συμβάσεων που προσπάθησε να θέσει το Υπουργείο Υγείας και κατάφεραν να διασφαλίσουν τα νόμιμα ασφαλιστικά δικαιώματα των παιδιών που χρήζουν περίθαλψη. Έτσι και τώρα ευελπιστούμε στην κατανόηση και την αρωγή σας , όντας σύμμαχοι των συμφερόντων των παιδιών σας- παιδιών μας.

Οι επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής Λέσβου καθώς και οι σύλλογοι τους τάσσονται κατά της οποιασδήποτε παρέμβασης στην Ειδική Αγωγή , με ένα ομόφωνο και ηχηρό ΟΧΙ στις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΠΥ.

Τι σημαίνουν πρακτικά για εσάς οι εξαγγελίες του ΕΟΠΠΥ:

- Κατάργηση ελεύθερης επιλογής κέντρου και θεραπευτή
- Μείωση στον αριθμό συνεδριών των προγραμμάτων
- Πτώση ποιότητας συνεδριών λόγω έλλειψης εξοπλισμού ή εκπαίδευσης

Με σεβασμό και εκτίμηση, οι Επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής Λέσβου:

1. Αδαμπατά Κατερίνα,Λογοθεραπεύτρια
2. Αναγνώστου Πελαγία, Λογοθεραπεύτρια
3. Αράδα Θελξιόπη, Ειδική Παιδαγωγός
4. Ασβεστά Βίκη, Λογοθεραπεύτρια
5. Αυγουστίδης Παναγιώτης, Λογοθεραπευτής
6. Βερβέρη Γεωργία, Λογοθεραπεύτρια
7. Βερβέρη Μαρία, Ψυχολόγος
8. Βράκα Χρυσή, Παιδιατρική Φυσιοθεραπεύτρια
9. Γιαννιόγλου Ιγνάτης, Λογοθεραπευτής
10. Δεληπέτρου Αγγελική, Παιδιατρική Φυσικοθεραπεύτρια
11. Ζουρέλλη Ειρήνη, Λογοθεραπεύτρια
12. Καλίτσα Όλγα, Λογοθεραπεύτρια
13. Καλφαγιάννη Ειρήνη, Λογοθεραπεύτρια
14. Κουτσαντώνη Παναγιώτα, Εργοθεραπεύτρια
15. Κυρβουγιούκη Δήμητρα, Παιδιατρική Φυσικοθεραπεύτρια
16. Μαϊδώνη Βάλια, Λογοθεραπεύτρια
17. Μαυροδήμου Ελεάνα, Λογοθεραπεύτρια
18. Μεϊμάρη Χρυσάνθη, Λογοθεραπεύτρια
19. Μόσχου Μαρία, Λογοθεραπεύτρια
20. Μούτσης Χρήστος, Εργοθεραπευτής
21. Ολαρου Ροξάνα, Λογοθεραπεύτρια
22. Παπαδοπούλου Ειρήνη, Ειδική Παιδαγωγός
23. Περκαντή Κωνσταντίνα, Λογοθεραπεύτρια
24. Ραφτέλη Στάσα, Λογοθεραπεύτρια
25. Ρεπάνη Ευστρατία, Λογοθεραπεύτρια
26. Σαμιώτη Κατερίνα, Ψυχολόγος
27. Σαχτούρη Ζαφείρω, Εργοθεραπεύτρια
28. Σγουρέλλη Αλίκη, Εργοθεραπεύτρια
29. Σουγιουλτζή Ράνια, Λογοθεραπεύτρια
30. Σταυρακέλλη Στέλλα, Λογοθεραπεύτρια
31. Φιρίγγου Ρίτα, Ψυχολόγος
32. Χατζηαναγνώστου Ειρήνη, Ψυχολόγος
33. Χατζηεμμανουήλ Αδριανή, Λογοθεραπεύτρια
34. Χατζησταματίου Χριστίνα, Λογοθεραπεύτρια
35. Χατζόγλου Ελένη, Λογοθεραπεύτρια
36. Χορέβας Κωστας, Λογοθεραπευτής»

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Kiki

Θα κοβουν συνεχεια παροχες απο τους Έλληνες θα αυξανουν φορους για να δίνουν επιδόματα στους εισβολείς που εποικιζουν τη χώρα μας

ΑΥΝΑΝΙΣΤΑΝΜΑ

Ακριβώς αυτό γίνεται. Κάθε απλυτίδης ισλαμοταλιμπάν μπουκάρει ετσιθελικά αφού έχει εξασφαλισμένο το 400ευρω, τη στέγη και το χαλάλ (αν δεν τους δώσεις χαλάλ διαλύουν τον τόπο). Την ίδια στιγμή 22000 Έλληνες μένουν άστεγοι μόνο στην Αττική ένω οι συνταξιούχοι των >600 ευρώ οδεύουν από 1/1/19 στα 380........

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

osteostrong1

Τι είναι και πώς λειτουργεί το μηχάνημα που ήρθε στην Ελλάδα και υπόσχεται όχι μόνο να φρενάρει τη νόσο, αλλά και να αναπλάσει την οστική και μυϊκή μάζα απαλλάσσοντας τους ασθενείς από τα χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα και τον πόνο που τα συνοδεύει

koposi

Ενώ το άτομο στο παρελθόν εξαντλούνταν ανταγωνιζόμενο τους άλλους, το μετανεωτερικό Εγώ εξαντλείται ανταγωνιζόμενο όχι μόνο τους άλλους, αλλά επίσης, και κυρίως, τον ίδιο του τον εαυτό

FETA

H αποκωδικοποίηση του DNA της φέτας έδειξε ότι περιέχει 489 διαφορετικές πρωτεΐνες καθιστώντας την ένα από τα πλουσιότερα σε πρωτεΐνες είδη τυριού παγκοσμίως