Έρευνα: «Όχι» στους καπνιστές λέει η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών

smok_006

 Το ποσοστό είναι ελαφρώς μικρότερο για τους άνδρες - Το 55% των γυναικών και το 44% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι βρήκαν εξίσου απωθητικούς και τους ατμιστές

Μπορεί για κάποιους άντρες, το κάπνισμα να ήταν, κάποτε «της μόδας» και για κάποιους άλλους να αποτελεί μέχρι σήμερα σύμβολο ανεξαρτησίας και δυναμισμού, σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων γυναικών προτιμάει τους... μη - καπνιστές!

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 1.000 εργένηδες (άντρες-γυναίκες), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 70% των γυναικών απωθείται από τους καπνιστές, ενώ το 56% δήλωσε ότι δεν θα έβγαινε καν ραντεβού μ' έναν καπνιστή.

Οι αριθμοί μειώθηκαν ελαφρώς για τους άνδρες, καθώς το 46% ισχυρίστηκε ότι δεν θα έβγαινε ραντεβού με κάποια που καπνίζει, ενώ το 65% δήλωσε ότι δεν βρίσκει το κάπνισμα ελκυστικό.

smoking-vaping-and-dating-05


Η έρευνα, που διεξήχθη από τη εταιρεία προμήθειας οξυγόνου, Inogen, εξέτασε τις προτιμήσεις για άτομα ηλικίας 18 έως 76 ετών σχετικά τόσο με το κάπνισμα όσο και με το άτμισμα.

Από τους ερωτηθέντες, το 57% ήταν μη καπνιστές, το 24,3% καπνιστές και το 18,7% ήταν ατμιστές.

Όταν οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν γιατί δεν βρίσκουν ελκυστικό έναν καπνιστή, το 90% απάντησε ότι η μυρωδιά του καπνού είναι απωθητική, ενώ το 75% ανέφερε ανησυχίες για την υγεία του, ως παθητικός καπνιστής.

Άλλοι θεώρησαν ότι η κακή αναπνοή όταν φιλάει κάποιος ή τα κίτρινα δόντια, είναι σημαντικοί λόγοι για να τους απωθήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια εναλλακτική λύση στο κάπνισμα, το 55% των γυναικών και το 44% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι βρίσκουν εξίσου απωθητικούς και τους ατμιστές.

smoking-vaping-and-dating-06-up

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Τάσος

Γιατί η είδηση εστιάζεται στις γυναίκες αφού δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με την επιλογή των αντρών; Ξέρω, clickbait αλλά για τα μάτια του κόσμου γράψτε άλλο τίτλο "Το τσιγάρο χάνει έδαφος στις σχέσεις" ή κάτι τέτοιο.

και τι εγινε?

Εδώ δεν κόβουμε το τσιγάρο για λογους υγείας, θα το κόψουμε για το κάθε τσόλι?

Κ

Και πολύ καλά κάνουν. Δυστυχώς βλέπουμε μόνο την κοκαΐνη, την ηρωίνη και τα άλλα γνωστά ναρκωτικά ως επικίνδυνα, αλλά το τσιγάρο ως κάτι το φυσιολογικό. Καιρός να απομακρυνθούμε από τους καπνιστές.

dimitris

Ωραία έρευνα από την φαρμακοβιομηχανία. Μην χάσουν καμια πώληση από πιθανούς vapers!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Ygeia

Ο Όμιλος παρουσίασε το πλέγμα δράσεών του με θέμα «All about Oncology», με τη συμμετοχή πλήθους κορυφαίων στον τομέα τους επιστημόνων και ειδικών, οι οποίοι ανέπτυξαν όλες τις νεότερες εξελίξεις στον Τομέα της Ογκολογίας

monada_edatikis_therapeias_arthro

Κλειστά κρεβάτια, υποστελέχωση των μονάδων και αναμονή τουλάχιστον 24 ωρών συνθέτουν την εικόνα των ΜΕΘ στην Ελλάδα – Σταθερά τα δύο στα δέκα κρεβάτια είναι κλειστά, ενώ αναλογούν μόλις 2,2 νοσηλευτές ανά κλίνη