Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο

Η επέμβαση κράτησε 18 ώρες και έδειξε ότι είναι εφικτή η επανασύνδεση του κεφαλιού με τη σπονδυλική στήλη, τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία - Το πείραμα έγινε με ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα ζώου - Μένει ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί το πειραματικό στάδιο

Επιτυχημένη ήταν η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο. Η επέμβαση, που έγινε σε ένα πτώμα στην Κίνα και κράτησε για 18 ώρες, έδειξε ότι είναι δυνατή η επανασύνδεση του κεφαλιού με τη σπονδυλική στήλη, τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης

Σε συνέντευξη τύπου που έγινε στη Βιέννη, ο Ιταλός Καθηγητής Σέρτζιο Καναβέρο ανακοίνωσε ότι ομάδα γιατρών του πανεπιστημίου Harbin πραγματοποίησε την πρώτη ανθρώπινη μεταμόσχευση κεφαλιού κι ότι η πρώτη επιχείρηση σε ζωντανό άνθρωπο θα γίνει “αμέσως”.

Η επέμβαση έγινε από μια ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Ξιαοπίνγκ Ρεν, που τον περασμένο χρόνο μεταμόσχευσε ένα κεφάλι στο σώμα μίας μαϊμούς.

“Η πρώτη ανθρώπινη επέμβαση σε ανθρώπινα πτώματα έγινε”, ανακοίνωσε ο Καναβέρο, σημειώνοντας ότι το επόμενο στάδιο είναι η πλήρης ανταλλαγή κεφαλιού ανάμεσα σε νεκρούς δωρητές. “Αυτό είναι το τελικό βήμα πριν αρχίσουν επίσημα οι μεταμοσχεύσεις κεφαλιού, κάτι που θα γίνει άμεσα”, επισήμανε. 

ΣΧΟΛΙΑ (63)

XD

Εγώ πιστεύω ότι αυτά είναι παραμύθια, αν ήταν δυνατή η επανένωση νευρικού ιστού, θα ήταν εύκολο να κάνουν καλά όλους που είναι σε καροτσάκια.

Χρυσαυγίτης

Αν κάνω μεταμόσχευση κεφαλιού θα σταματήσω να είμαι ηλίθιος ; πονάει να είσαι βλάκας και το ρίχνω στο ναζισμό για να ξεσπάσω ! Αλλά αν αλλάξω κεφάλι όμως δεν θα είμαι ο ίδιος θα είμαι κάποιος άλ..ολλ. οςοςποςοςοςος ...CPU OVERFLOW .... ...shutting down systems

χρωσταω στην εφορια

πρέπει ν αλλάξω κεφάλι ή σώμα ;

Τί να αλλάξεις...

...πορτοφόλι !

...

θυμήθηκα ένα βιβλίο του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ - "Η καρδιά ενός σκύλου" κατά τα άλλα, πρόκειται για fake news ενώ τον δόκτορα τον χαρακτηρίζουν νευροχειρουργικό ισοδύναμο της βρετανικής διαπραγματευτικής ομάδας για το Brexit.

Την βρίσκω με το προβλημά μου

Πάντα έτσι ήμουν, προβληματικό, δεν μου το είπε και κανείς και μού έμεινε. Αυτά.

Γεννήθηκα ελαττωματικό

Γεννήθηκα ελαττωματικό, ένα από τα βασικά μου προβλήματα είναι στο μυαλό. Το είχα πάντα, είμαι περήφανος, δεν αλλάζει κλπ.

@

Ανεργοι αμόρφωτη θρησκόληπτη χρυσαυγητες που ζουν με τη σύνταξη τον γονιών τους γράφουν 10 σχόλια με διαφορετικά ονόματα ο καθένας

Βασίλης Καπετανάκης

πόσο δίκιο έχεις δεν μπορούν να το χωνέψουν... σήμερα πρώτοι παγκοσμίως οι κινέζοι με την πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού και τον προηγούμενο αιώνα πρώτος ο σοβιετικός ΝΤΕΜΙΝΚΟΦ με την πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση κεφαλής σκύλου, αλλά και την πρώτη επιτυχή πειραματική ορθοτοπική μεταμόσχευση πνευμόνων και καρδιάς. Ο Χίτλερ τους στο μεταξύ έκαιγε ζωντανούς ανθρώπους στους φούρνους των ''επιστημονικών'' κρεματορίων του.

Βλάξ, βλάκας ή πολύ βλάκας;;

Απλά χαζός. Και το κυριότερο: με κόμπλεξ.

@

Δηλαδή τώρα έχουμε μια μαιμού που ξέρει να μιλάει, να διαβάζει και να καταλαβαίνει??????

Είσαι αυτό που είσαι.

Ό,τι ρούχα και να βάλεις, εισαι το χτικιό που είσαι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης