Έφτασε αυτή η εποχή του χρόνου όπου όλες οι βιτρίνες των
ζαχαροπλαστείων και των
φούρνων γεμίζουν με υπέροχους δίσκους από
μελομακάρονα.
Η δημοσιογραφική ομάδα του Cantina, βγήκε μία βόλτα στην αγορά και αναζήτησε το πιο
διάσημο χριστουγεννιάτικο γλυκό στην κλασική του εκδοχή.
Αφράτο, μαλακό και πολύ πορτοκαλένιο είναι το κλασικό μελομακάρονο που βρίσκουμε στον πολίτικο φούρνο
Σταυρόπουλο (Γαμβέτα 4, Αθήνα, τηλ.: 210 3847006). Μελώνεται τόσο πολύ που λιώνει στο στόμα και σχεδόν εξαφανίζεται.
Η γεύση του θυμίζει την κρέμα του γαλακτομπούρεκου. Ζουμερά είναι επίσης αυτά που θα βρείτε στον
Ρεμούνδο (Τήνου & Κυψέλης, Κυψέλη, τηλ.: 210 8215808) που έχουν και μπαχαρένιο άρωμα, στο συνοικιακό ζαχαροπλαστείο
Μετέωρα (Λέλας Καραγιάννη 23, Λυκόβρυση, τηλ.: 210 2811201) με πλούσιο σιρόπι από θυμαρίσιο μέλι, στο
Κοσμικόν (Λεωφ. Ιωνίας 104, Αθήνα, τηλ.: 2108649124) με ξανθωπό χρώμα και στο
Μητροπολιτικόν (Βουλής 39, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3240654) που τα βρίσκετε όλο τον χρόνο.