Η εταιρεία που με καινοτομία, δέσμευση και υπευθυνότητα φροντίζει για το περιβάλλον

Η εταιρεία που με καινοτομία, δέσμευση και υπευθυνότητα φροντίζει για το περιβάλλον

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 είναι μόνο μια υπενθύμιση ότι οι ενέργειες όλων μας έχουν σημασία

plast1

Sponsored Content

«Νικήστε την πλαστική ρύπανση». Αυτό ήταν το  μήνυμα  του  φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, μία έκκληση για την καταπολέμηση της μόλυνσης του πλανήτη. Η πλαστική ρύπανση βρίσκεται παντού και είναι μεγαλύτερη από όσο νομίζουμε αφού μεγάλο μέρος της δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι. Είναι τα λεγόμενα μικροπλαστικά, τα μικροσκοπικά θραύσματα πλαστικού, μήκους μικρότερου των 5 χιλιοστών, που μολύνουν το έδαφος, τα αποθέματα νερού και τα ίδια τα σώματά μας. Η πλαστική ρύπανση μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στα οικοσυστήματα και την άγρια ζωή, την υγεία και την ευημερία, καθώς επίσης και στην παγκόσμια οικονομία.

Πενήντα ένα χρόνια μετά την καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, είναι πλέον κατανοητό ότι η τριπλή πλανητική κρίση - κλιματική αστάθεια, ρύπανση και απώλεια του φυσικού περιβάλλοντος - μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με ένα οργανωμένο και ολοκληρωμένο πλάνο προς τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία. Δηλαδή προς ένα μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης που φροντίζει για τη μείωση των αποβλήτων στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο. Έτσι, όταν ένα προϊόν φτάνει στο τέλος της ζωής του, τα υλικά κατασκευής του διατηρούνται μέσα στην οικονομία για να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

Βασικό της εργαλείο είναι η ανακύκλωση, μέρος της οποίας είναι και η μετατροπή βλαβερών για το περιβάλλον υλικών σε λιγότερο ή και καθόλου βλαβερά.

Metro-Circular-Economy-KV_New

Για τη METRO (My market και METRO Cash & Carry) που με σειρά στοχευμένων δράσεων επιδιώκει την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την αύξηση της ανακύκλωσης, το μήνυμα για το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος «Νικήστε την πλαστική ρύπανση - Beat Plastic Pollution»  αποτελεί μια επιβράβευση. Έχοντας επίγνωση των βλαβερών συνεπειών των πλαστικών στη θαλάσσια ζωή, την ανθρώπινη υγεία και την κλιματική αστάθεια, η εταιρεία έχει επιλέξει πέρα από τις επιβεβλημένες δεσμεύσεις σε σχέση με την ανακύκλωση και την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης, να εστιάσει σε δράσεις που συμβάλλουν περαιτέρω στη μείωση της πλαστικής ρύπανσης.

Έτσι, η εταιρεία έχει καταφέρει σε ένα μόνο έτος να ανακυκλώσει περίπου 3.500 τόνους χαρτιού, 178 τόνους πλαστικού, 146 τόνους ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, 47 τόνους μετάλλων, 18 τόνους ελαίων, 7 τόνους μπαταριών, 9 τόνους υφασμάτων και ενδυμάτων και 159 κιλά αποτσίγαρων. Επιπλέον, μέσω των δωρεών τροφίμων έχει καταφέρει να διασώσει 106 τόνους τροφίμων. Ακόμη, έχουν επανασχεδιαστεί οι συσκευασίες των private label προϊόντων της μειώνοντας σημαντικά τη περιεκτικότητά τους σε πλαστικό.

Κλείσιμο
Η εταιρεία φροντίζει να κάνει στρατηγικές κινήσεις προς όφελος της κυκλικής οικονομίας και έχει στο πλευρό της τους εργαζόμενους αλλά και τους πελάτες της που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες περιβαλλοντικές ανησυχίες. Γιατί το περιβάλλον μας αφορά όλους και είναι τώρα η στιγμή που πρέπει να κάνουμε όλοι λίγο περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε ότι μας αναλογεί.
149021256_m_normal_none
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης