Όχι, ο άνθρωπος του 3.000 μ.Χ. δεν θα είναι καμπούρης, με αγκώνες σε ορθή γωνία λόγω της τεχνολογίας

Όχι, ο άνθρωπος του 3.000 μ.Χ. δεν θα είναι καμπούρης, με αγκώνες σε ορθή γωνία λόγω της τεχνολογίας

Η «Μίντι» θα είναι αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών

mindy_3000_xr
Τον γύρο των μέσων κοινής δικτύωσης έκανε προ ημερών ένα δημοσίευμα το οποίο επικαλούμενο «επιστημονικές αναφορές» επισημαίνει πως σε 1.000 ο άνθρωπος θα έχει αλλάξει λόγω της τεχνολογίας έχοντας γίνει καμπούρης, με αγκώνες σε ορθή γωνία και με... διπλά βλέφαρα. 

Ο εν λόγω ισχυρισμός πλαισιώθηκε από γραφικό μοντέλο που απεικονίζει έναν άνθρωπο με σημαντικές βιολογικές αλλαγές, όπως συρρικνωμένο λαιμό, μόνιμη κύφωση, μεγαλύτερο κρανίο και δεύτερο βλέφαρο στα μάτια.   Η «Μίντι» όπως είναι το όνομα του μοντέλου που σχεδίασαν ειδικοί στις τρισδιάστατες δημιουργίες βάσει των στοιχείων που τους έδωσαν ερευνητές, «θα μπορούσε να είναι ο «άνθρωπος του 3000» δεδομένου ότι ήδη ο σύγχρονος Αμερικανός περνάει επτά ώρες ημερησίως στο Διαδίκτυο. 

Mindy-Detailed-Image

Βασικό χαρακτηριστικό της «Μίντι» είναι η κύφωση και ο μικρότερος λαιμός καθώς όπως εξηγεί ο Κάλεμπ Μπέικ από την εταιρεία Maple Holistics «οι ώρες που περνάμε κοιτώντας προς τα κάτω το κινητό μας τηλέφωνο ταλαιπωρεί τον λαιμό και βγάζει εκτός ισορροπίας την σπονδυλική μας στήλη. Λόγω της στάσης αυτής οι μύες του λαιμού κάνουν διπλή προσπάθεια για να στηρίξουν το κεφάλι». Βασικό χαρακτηριστικό της «Μίντι» είναι η κύφωση και ο μικρότερος λαιμός καθώς όπως εξηγεί ο Κάλεμπ Μπέικ από την εταιρεία Maple Holistics «οι ώρες που περνάμε κοιτώντας προς τα κάτω το κινητό μας τηλέφωνο ταλαιπωρεί τον λαιμό και βγάζει εκτός ισορροπίας την σπονδυλική μας στήλη. Λόγω της στάσης αυτής οι μύες του λαιμού κάνουν διπλή προσπάθεια για να στηρίξουν το κεφάλι»

Mindy-Back


Κλείσιμο
Ωστόσο όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr η παρουσίαση του «ανθρώπου του έτους 3000 μ.Χ.» με τη συγκεκριμένη μορφή δεν προκύπτει από κάποια επιστημονική έρευνα αλλά από την ερμηνεία, σε βαθμό υπερβολής, δηλώσεων επιστημόνων σχετικά με την επίδραση της λανθασμένης χρήσης της τεχνολογίας, αλλά και από αυθαίρετες εικασίες για το πως αυτή θα οδηγήσει στις εν λόγω αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα.

Mindy-Eye


Στο σύνολό τους, οι δηλώσεις αυτές αφορούν τους τρόπους που η λανθασμένη χρήση της τεχνολογίας μας επηρεάζει άμεσα, όχι πιθανές εξελικτικές αλλαγές στον ανθρώπινο οργανισμό. Σε πολλές από αυτές υπάρχει ευρύτερη διαστρέβλωση των εν λόγω κινδύνων, οι οποίοι έχουν διαψευστεί από νεότερα επιστημονικά δεδομένα. Επιπροσθέτως, το πρωτότυπο άρθρο παραθέτει δηλώσεις από άτομα που, ενώ δηλώνουν σύμβουλοι υγείας ή ειδικοί ψυχικής υγείας, δεν διαθέτουν αντίστοιχη κατάρτιση και σχετίζονται επαγγελματικά με το μάρκετινγκ ή το διαδικτυακό μάρκετινγκ, γεγονός που υποδηλώνει πως αποτελεί απόπειρα SEO spam, δηλαδή προσπάθεια χειραγώγησης της κατάταξης μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.


Η «Μίντι» είναι η απόγονος της «Έμα» μιας ανθρωποειδούς κούκλας που παρουσιάστηκε το 2019 για να απεικονήσει τις απαντήσεις που έδωσαν τότε 3.000 εργαζόμενοι για τις επιπτώσεις στο σώμα τους από τις εργασιακές συνθήκες δίνοντας ένα αποτέλεσμα μιας καμπουριασμένης γυναίκας, με κόκκινα αφυδατωμένα μάτια και πρησμένο σώμα.

Meet Emma - Your Work Colleague of the Future



Ειδήσεις σήμερα:

Τι προβλέπει το «χαλαρό» μοντέλο συνεργασίας με ιδιώτες γιατρούς για τον «Προσωπικό Γιατρό»

Περισσότερες αποκαλύψεις από την πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος: «Τηλεφωνούσε 10 φορές τη μέρα»

Με 19 άτομα στον ίδιο θάλαμο στις φυλακές Τρίπολης ο Βασίλης Παπαθεοδώρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης