Ομιλίες και webinars από την OsteoStrong με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης

Ομιλίες και webinars από την OsteoStrong με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης

Οι ομιλίες  θα διεξαχθούν στα κέντρα της OsteoStrong® , τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη

osteporosi-pagosmiaimera-osteostrong
Μια από τις πιο διαδεδομένες παθήσεις της εποχής μας είναι η Οστεοπόρωση. Αυτή η «σιωπηλή νόσος», η ασυμπτωματική που έχει σημαντικές επιδράσεις στη ζωή των ανθρώπων. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (20 Οκτωβρίου), η OsteoStrong® , το biohack, που προλαμβάνει και αντιμετωπίζει την οστεοπενία και την οστεοπόρωση με απολύτως φυσικό τρόπο, διοργανώνει στοχευμένες ενημερωτικές ομιλίες και webinars   γύρω από τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης.

Οι ομιλίες αυτές θα διεξαχθούν στα κέντρα της OsteoStrong® , τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα μεταδοθούν και ιντερνετικά για όσους ενδιαφέρονται για το αντικείμενο των ομιλιών.


Το πρόγραμμα των ομιλιών

Στη Θεσσαλονίκη, στις 20 Οκτωβρίου στις 17:30, στο Hyatt Regency Thessaloniki, δύο διακεκριμένες επιστήμονες, η Ειρήνη Πασχαλέρη (MsC, Βιολόγος – Διαιτολόγος) και η Δήμητρα Α. Μπογδάνου (Dr. Med (MD) θα υπερθεματίσουν σχετικά με την πρόληψη και την συμβουλευτική για την Οστεοπόρωση, τη «σιωπηλή νόσο» (όπως αποκαλούν την οστεοπόρωση εξαιτίας της απουσίας συμπτωμάτων).

Για να δηλώσετε συμμετοχή με φυσική παρουσία, πατήστε εδώ.

Για να παρακολουθήσετε ιντερνετικά, πατήστε εδώ.


Στην Αθήνα, στις 24 Οκτωβρίου στις 19:00, στο κέντρο της OsteoStrong® στο Μαρούσι (Σωρου 3-5, τηλ: 2106179265), ο διακεκριμένος διατροφολόγος Θαλής Παναγιώτου θα μιλήσει για «τη συμβολή της διατροφής στην αντιμετώπιση της Οστεοπενίας και της Οστεοπόρωσης».

Για να δηλώσετε συμμετοχή με φυσική παρουσία, πατήστε εδώ.

Κλείσιμο
Για να παρακολουθήσετε ιντερνετικά, πατήστε εδώ.


Οι παρακάτω θεματικές θα αναλυθούν στις ομιλίες

Ποια διατροφικά συστατικά επιδρούν στην υγεία των οστών και των μυών μας ώστε να προλάβουμε την οστεοπόρωση και την απώλεια μυϊκής μάζας καθώς μεγαλώνουμε;;

Με ποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας μπορούμε να κάνουμε την πρόληψη πράξη;

Πως μπορώ να ξέρω αν ανήκω σε κατηγορία που είμαι επιβαρυμένος κληρονομικά για να εμφανίσω οστεοπόρωση;

Η σύγχρονη ζωή απαιτεί έξυπνες λύσεις ώστε, παρά τις πολλές υποχρεώσεις, να περνούν τα χρόνια ποιοτικά και χωρίς περιορισμούς. με κάποιες έξυπνες αλλαγές λοιπόν, στον τρόπο ζωής  μπορούμε να κάνουμε την πρόληψη πράξη και να παραμείνουμε  δυνατοί και γεμάτοι ενέργεια. «Το προλαμβανειν καλύτερο του θεραπεύειν» υποστήριζαν οι πρόγονοι μας και σίγουρα είχαν δίκιο. Ειδικά αν κάποιος ανήκει στην κατηγορία που είναι επιβαρυμένος κληρονομικά. Η οστεοπενία και η οστεοπόρωση ανήκουν στις ασθένειες που μπορεί να «μπλοκάρουν» την καθημερινότητα ενός ανθρώπου για αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον ρόλο της διατροφής  για την πρόληψη αλλά και την θεραπεία της νόσου.


Τρόποι αντιμετώπισης Οστεοπενίας και Οστεοπόρωσης

Σαν ένας γενικός κανόνας, ο ενεργητικός τρόπος ζωής, η σωστή διατροφή και η αποφυγή τοξικών συνηθειών είναι τα συνιστώμενα βήματα. Το συχνό περπάτημα, η αεροβική άσκηση και το ανέβασμα σκάλας είναι κάποια από αυτά. Όμως αυτά δεν είναι  αρκετά. Τα οστά είναι ζωντανοί ιστοί που αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα και μπορούν ν’ αρχίσουν να αναπλάθονται, έστω και σε μεγάλη ηλικία, αν σ΄ αυτά ασκήσουμε με ασφάλεια κάποια φορτία.

Αυτά τα φορτία είναι απαραίτητα σε κατάλληλη δοσολογία για να ενεργοποιήσουν τους οστεοβλάστες και να προκαλέσουν την αναδόμηση του οστού. Αυτή είναι με πολύ απλά λόγια η διαδικασία της οστεογονικής φόρτισης, στόχος της οποίας είναι η διατήρηση των επιπέδων της οστικής μας πυκνότητας στα επιθυμητά επίπεδα με έναν ασφαλή κι ανώδυνο τρόπο.

Η  οστεογονική φόρτιση ως φυσική μέθοδος πρόληψης και αναστροφής της οστεοπόρωσης είναι διαθέσιμη εδώ και 3 χρόνια, μέσω του καινοτόμου συστήματος SPECTRUM της OsteoStrong. Η OsteoStrong® έχει τρία κέντρα στη χώρα μας: Αθήνα (Σωρου 3-5, Μαρούσι, τηλ: 2106179265) και Θεσσαλονίκη (Hyatt Regency Thessaloniki, τηλ: 231 046 7490). Σύντομα και στη Γλυφάδα. Καλέστε σήμερα για μια δωρεάν δοκιμαστική συνεδρία. Μαρούσι, τηλ: 2106179265). Αναζητήστε την κι επιστρέψτε στην ενεργό δράση με ασφάλεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Στους 26 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα και βοριάδες στα 7 μποφόρ

Τα στοιχεία που αποκάλυψαν τον εφιάλτη του 4χρονου στο Αγρίνιο - «Έβλεπε αγκαλιές και έτρεμε» 

Στρατιωτικός νόμος πριν την αποφασιστική μάχη στην Ουκρανία - Γιατί τον επέβαλε ο Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης