Κορωνοϊός: Ποιες αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε «κίνδυνο»

Κορωνοϊός: Ποιες αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε «κίνδυνο»

Norwegian και Alitalia οι δύο αεροπορικές εταιρείες που «κινδυνεύουν» περισσότερο από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt

norwai1
H ζημιογόνα Norwegian και η πτωχευμένη Alitalia, η οποία πριν την κρίση διατηρήθηκε στη ζωή χάρη στη βοήθεια της Ιταλικής κυβέρνησης, είναι οι αερομεταφορείς που πιθανότατα θα πληγούν περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Handelsblatt.

Η Handelsblatt επισημαίνει ότι μέρη της Alitalia μπορεί να κεντρίσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον της Lufthansa.

Σύμφωνα με ανάλυση των ισολογισμών αεροπορικών εταιριών στην οποία προέβη η εφημερίδα, οι IAG, Lufthansa, Air France / KLM, Ryanair και Easyjet έχουν σε γενικές γραμμές ισχυρή οικονομική κατάσταση.

Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο χαμηλός σχετικά δανεισμός της Lufthansa θεωρείται πλεονέκτημά της, προσφέροντάς της το εύρος και την ασφάλεια να ανταπεξέλθει στην τρέχουσα κρίση.Για τους αδύναμους οικονομικά αερομεταφορείς δεν βλέπω πώς θα ξεπεράσουν την κρίση, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας των British Airways, Iberia, Aer Lingus και Vueling, IAG, Willie Walsh. Επίσης, σε συνάντηση της ένωσης Airlines 4 Europe, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Lufthansa, Air France KLM και Ryanair, συμφώνησαν με τη διατύπωση αυτή, εκτιμώντας ότι υπάρχουν αερομεταφορείς οι οποίοι είναι πιθανό να καταρρεύσουν και η κρίση του κορωνοϊού κάνει την πιθανότητα αυτή ακόμη μεγαλύτερη.Η πτώχευση της βρετανικής Flybe, στην οποία η βρετανική κυβέρνηση είχε χορηγήσει 114 εκατ. ευρώ πριν ένα δίμηνο, δεν θα παραμείνει μεμονωμένο γεγονός, τονίζουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr, εκτιμά ότι πρόκειται να υπάρξει ενοποίηση στο χώρο των αερομεταφορών ενώ ο κ. Walsh προειδοποίησε τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών να μείνουν έξω από τη διαδικασία εκκαθάρισης της αγοράς και να μην συντηρούν στη ζωή πτωχευμένες εταιρίες.

Πηγή: tornos
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης