Η Κάσος ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός

Η Κάσος ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός

Ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας είπε ότι η Κάσος πρέπει να διαμορφώσει το δικό της πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης

kasos
Την Κάσο επισκέφτηκε ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, με την ευκαιρία της ανακάλυψης σημαντικών εναλίων αρχαιολογικών ευρημάτων από κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Το κλιμάκιο αποτελείται από περίπου είκοσι άτομα, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό καθώς και εθελοντές και πραγματοποιούν υποβρύχιες ανασκαφές σε ενιάλια περιοχή της Κάσου.

Επίσης, ο υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο νησί, συμμετείχε στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου, με φορείς και πολίτες του νησιού.

kasos-konsolas
Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στο νησί, θέματα υποδομών, υγείας, συγκοινωνιών, αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν.

Ο Μάνος Κόνσολας, επεσήμανε ότι η Κάσος πρέπει να διαμορφώσει το δικό της πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό.

Κλείσιμο
Αναφέρθηκε στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, που μπορεί να αποτελέσει προνομιακό πεδίο για την Κάσο, αλλά και στο νέο αναπτυξιακό νόμο που αίρει όλα τα εμπόδια για την υλοποίηση επενδυτικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Οι πολίτες έθεσαν, επίσης, στον κ. Κόνσολα τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του νησιού, αφού, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει, εδώ και ένα μήνα, η σχολική περίοδος, υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες.

Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης εντάθηκαν μετά την κατάργηση, από την προηγούμενη κυβέρνηση, της διπλής μοριοδότησης για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ακριτικά νησιά. Προανήγγειλε, μάλιστα, παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας για να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο κινήτρων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε μικρά νησιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης