Σαντορίνη: 800 ευρώ πληρώνουν οι τουρίστες για να φωτογραφηθούν στο νησί

Σαντορίνη: 800 ευρώ πληρώνουν οι τουρίστες για να φωτογραφηθούν στο νησί

Τα μαγευτικά τοπία της Σαντορίνης μαγνητίζουν ολοένα και περισσότερα μελλόνυμφα ζευγάρια - «Τσουχτερές» χρεώσεις για μερικές λήψεις με φόντο τις ομορφιές του νησιού

santorini-ccouple
Όνειρο ζωής φαίνεται πως αποτελεί για χιλιάδες τουρίστες η φωτογράφιση στη Σαντορίνη, με το απέραντο γαλάζιο, τα κατάλευκα σοκάκια, τους γαλάζιους τρούλους και τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, έστω κι αν κοστίζει λίγο ακριβά για να το πραγματοποιήσουν.

Τα μαγευτικά τοπία του νησιού φαίνεται να μαγνητίζουν ολοένα και περισσότερα μελλόνυμφα ζευγάρια, τα οποία με το που φτάνουν στη Σαντορίνη τρέχουν σε εκκλησίες και ξωκλήσια, ζητώντας από τοπικούς φωτογράφους να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που έρχονται σε συνεννόηση με τους φωτογράφους αρκετές μέρες πριν την άφιξη τους, προκειμένου να κανονίσουν τις τοποθεσίες για την φωτογράφιση, μέχρι και τα ρούχα που θα φοράνε.

zevgari
Σαντορίνη: 800 ευρώ πληρώνουν οι τουρίστες για να φωτογραφηθούν στο νησί
Κλείσιμο


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που έστειλε ένας ντόπιος φωτογράφος σε Αμερικανίδα τουρίστρια από το Λος Άντζελες η οποία πρόκειται να ταξιδέψει στη Σαντορίνη τις ερχόμενες μέρες, το κόστος της φωτογράφισης για τις τέσσερις ώρες που θα απασχοληθεί ο φωτογράφος φτάνει τα 800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και περιλαμβάνει τη λήψη 160 φωτογραφιών σε τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Για τις μισές φωτογραφίες το κόστος ανέρχεται στα 450 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), όμως ο πελάτης καλείται να επιλέξει μόλις δυο σημεία για τις λήψεις, ενώ η φθηνότερη φωτογράφιση κοστίζει 140 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μόλις 20 φωτογραφίες σε ένα και μόνο σημείο, ενώ ο φωτογράφος δεν μπορεί να απασχοληθεί περισσότερη από μισή ώρα.

Στο σχετικό mail που δημοσιεύει το protothema.gr περιλαμβάνεται και ο τρόπος πληρωμής. Οι φωτογράφοι ενημερώνουν τους τουρίστες- πελάτες τους ότι σε περίπτωση που θέλουν να πληρώσουν με πιστωτική κάρτα θα χρεωθούν επιπλέον 24%, πιθανόν για να τους δελεάσουν να πληρώσουν μετρητά, χωρίς φυσικά να κοπεί απόδειξη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο απαντητικό mail δεν αναγράφεται άλλος τρόπος πληρωμής, για παράδειγμα, κάποιος αριθμός τραπεζικού λογαριασμού προκειμένου να κατατεθούν εκεί τα χρήματα.

8000







Screenshot_20190922_015918
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης