Η Blackstone εξαγόρασε 5 ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Η Blackstone εξαγόρασε 5 ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Οι μονάδες βρίσκονται στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο και στην Κρήτη - Στα 178,6 εκατ. το ύψος της συναλλαγής

hotelview
Η Blackstone Real Estate Partners Europe (Blackstone) ανακοίνωσε και επίσημα ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την Louis Group, έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στη Μεσόγειο, για την εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα, σε μια συναλλαγή που αποτιμάται στα 178,6 εκατ. ευρώ (enterprise value).

Όπως έγραψε από χθές το NM, το deal είναι από τα μεγαλύτερα στον ξενοδοχειακό κλάδο, με το private Equity της Blackstone να προλαβαίνει τους ανταγωνιστές στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας ο όμιλος Louis «τρέχει» 10 ξενοδοχεία σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, κάποια από τα οποία αποτελούν μισθώσεις και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κλείνουν φέτος με θετικές επιδόσεις, γεγονός το οποίο ευνόησε και το «κλείσιμο» της συμφωνίας με την Blackstone.

Η συμφωνία

Οι πέντε ξενοδοχειακές μονάδες που περνούν στην Blackstone βρίσκονται σε ελληνικά νησιά, από τις οποίες δύο βρίσκονται στην Κέρκυρα (Corcyra Beach και Grand Hotel), δύο στη Ζάκυνθο (Zante Beach και Plagos Beach) και μία στην Κρήτη (Creta Princess). Συνολικά διαθέτουν 1,464 δωμάτια.

Τα ξενοδοχεία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Louis Group υπό την διοίκηση της HIP, εταιρείας hospitality, ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone. Η HIP είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη και με την εξαγορά αυτή επεκτείνει το δίκτυό της και στην Ελλάδα.

Μέσω της HIP, η Blackstone θα επενδύσει επιπλέον κεφάλαια για την ανακαίνιση και την επανατοποθέτηση στην αγορά των ξενοδοχείων.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις συνήθης εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης