Αυτές είναι οι 50 καλύτερες παραλίες του 2019 - Δύο ελληνικές στη λίστα

Αυτές είναι οι 50 καλύτερες παραλίες του 2019 - Δύο ελληνικές στη λίστα

Στην πρώτη θέση η παραλία «Χρυσό Κέρατο» στην Κροατία - Δείτε όλη την λίστα του Big 7 Travel

croatia-beach-ena
Τις 50 καλύτερες παραλίες του 2019 δημοσιοποίησε ο ιστότοπος Big 7 Travel, συμπεριλαμβάνοντας στον κατάλογό του και δύο ελληνικές: Την Ψαρού στη Μύκονο και το Ελαφονήσι στην Κρήτη.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο κόλπος της Συκιάς, στον Πρωταρά της Κύπρου, ενώ την πρώτη κατέλαβε η παραλία «Χρυσό Κέρατο», στην Κροατία.

Για την Ψαρού, που βρίσκεται στην 35η θέση της λίστας, αναφέρεται πως είναι πολύ δημοφιλής παραλία για σελέμπριτις και πως πολύ συχνά μπορεί κανείς να δει υπερπολυτελή γιοτ μέσα στο νερό. Υπάρχει πάντα λίστα αναμονής για μια ξαπλώστρα πάνω στην άμμο, αλλά η ταλαιπωρία αξίζει, επισημαίνει το Big 7 Travel.

psarrou-mykonos-ena


Το Ελαφονήσι στο νότο των Χανίων της Κρήτης βρίσκεται στην 26η θέση της λίστας. Το Big 7 Travel γράφει: «Είναι πιο γνωστό για την ροζ άμμο του, που δημιουργείται από την σκόνη που αφήνουν τα κελύφη των κοχυλιών. Η παραλία συνδέεται με μια νησίδα που είναι προστατευόμενη ζώνη Natura, μέσω μιας λωρίδας άμμου».

Κλείσιμο
elafnisi-xania-ena


Elafonisi Drone Chania Crete Greece 4K


Οι πέντε καλύτερες παραλίες της λίστας του Big 7 Travel είναι οι εξής:

5. Μυστική Λίμνη, Ελ Νίδο, Φιλιππίνες
«Η Μυστική Λίμνη βρίσκεται στο νησί Παλαουάν των Φιλιππίνων και για να μπει κανείς στον κρυμμένο κόλπο πρέπει να κολυμπήσει σε έναν λαβύρινθο από βράχια».

filippines-beach-ena

The Secret Lagoon Beach - El Nido, Palawan


4. Γκρέις Μπέι, Τερκς και Καΐκος
Η παραλία Γκρέις Μπέι περιγράφεται ως το αστραφτερό κόσμημα των νησιών Τερκς και Καΐκος στην Καραϊβική. Η ακτή φτάνει σε μήκος τα δύο μίλια, ολόκληρη με κάτασπρη άμμο και γαλάζια νερά.

turks-beach-tessera


Turks and Caicos Grace Bay Arial Views - 1080HD

3. Κόλπος Συκιάς, Πρωταράς, Κύπρος
Ο κόλπος της Συκιάς στον Πρωταρά της Κύπρου κερδίζει την τρίτη θέση της λίστας, καθώς περιγράφεται σαν «γραφική αμμώδη παραλία, στο θέρετρο της Κύπρου. «Έχει θορυβώδη beach bars και πολλές ομπρέλες για να προστατευτείτε από τον ήλιο», γράφει το Big 7 Travel.

kypros-beach-ena

Fig Tree Bay Protaras, Cyprus 2016


2. Παραλία Γουαϊτχέβεν, Νησιά Γουιτσάντεϊ, Αυστραλία.
«Η Παραλία Γουαϊτχέβεν στα Νησιά Γουιτσάντεϊ στην Αυστραλία έχει μήκος τεσσάρων μιλίων ολόλευκης άμμου. Εξαιτίας του χαλαζία που βρίσκεται εκεί, η άμμος δεν θερμαίνεται και είναι ιδανική για να περπατά κανείς ξυπόλυτος».
australia-beach-dyo


Whitehaven Beach - Whitsunday Islands - Australia


1. Παραλία Χρυσό Κέρατο (Ζλάτνι Ρατ), Κροατία
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το Χρυσό Κέρατο στο Μπρακ της Κροατίας. Πήρε το όνομά της από το σχήμα της, ενώ η θάλασσα στο σημείο εκείνο παίρνει όλες τις αποχρώσεις από το τιρκουάζ ως το βαθύ μπλε, μέσα σε 20 μόλις μέτρα. Εκατοντάδες πανύψηλα πεύκα συμπληρώνουν ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς.

croatia-beach-ena

Zlatni Rat Beach, Brac Island, Croatia HD


peninta-paralies-lista


Δείτε αναλυτικά φωτογραφίες από όλη την λίστα του Big 7 Travel εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης