«Αποθέωση» του... ντάκου από αυστριακή εφημερίδα: Είναι το ιδανικό καλοκαιρινό σνακ!

ntakos-der

Η Der Standard παραθέτει μάλιστα και τη συνταγή

Συνταγή για ντάκο με ώριμες ντομάτες και πρόβειο τυρί, ως το «ιδανικό εύγευστο σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού», προτείνει στη στήλη γαστρονομίας η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Στη σελίδα με τις συνταγές γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του κρητικού παξιμαδιού, που ήταν αρχικά το φαγητό των φτωχών στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι ο ντάκος, το παξιμάδι από κριθάρι, προσφέρεται σε όλα τα εστιατόρια της Κρήτης και ότι στη Βιέννη πωλείται σε ελληνικά delicatessen.

"Αν σας αρέσει ακόμα πιο αυθεντικό, μπορείτε να το ψήσετε μόνοι σας. Δεν είναι πολύ δύσκολο και διατηρείται πολλές μέρες" αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο.

Στην Κρήτη, ο ντάκος σερβίρεται συνήθως με τη μυζήθρα, ένα τυρί κρέμα από αιγοπρόβειο γάλα. Ως εναλλακτική λύση μπορείτε επίσης να θρυμματίσετε φέτα σε ώριμες ντομάτες.

Η συνταγή που παρατίθεται είναι με πρόβειο τυρί brimsen ή φέτα, ελιές καλαμών, ελαιόλαδο και ρίγανη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

5Zalis

παντα με μυζήθρα! αν δεν υπαρχει, κατικι δομοκου ειναι πολυ καλο. ποτε με φετα.

ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντι για φετα τσαλαφουτη. Ειναι τελεια!!!

Κωστας

Αν το φας με φετα εχει χασει την μιση του νοστιμια και γινεται κατι παραπανω απο μια ατυχης απομιμηση. Μυζηθρα να τα σπαει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

homm_main01

homm® θα πει: home management made easy, το να μετατρέπεις δηλαδή τη μέχρι τώρα δύσκολη διαχείριση του ανεκμετάλλευτου ακινήτου σου, σε κάτι απλό και το διαμέρισμα σου σε ένα ζεστό τουριστικό κατάλυμα.