Ταξίδι στη Μαγιόρκα

Ταξίδι στη Μαγιόρκα

Αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός για όσους επιλέγουν εξωτερικό

mallorca5
Η Μαγιόρκα ανήκει στις Βαλεαρίδες Νήσους, οι οποίες υπάγονται στην Ισπανία ως αυτόνομη κοινότητα και είναι ένας από τους πολύ όμορφους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η Πάλμα ντε Μαγιόρκα (Palma de Mallorca) είναι η πρωτεύουσα, με επίσημη γλώσσα τα καταλανικά και σημαντική ιστορική διαδρομή ανά τους αιώνες ζωής της.

Τα καλύτερα σημεία
Καθεδρικός Ναός της Πάλμα
Ο Καθεδρικός Ναός της Πάλμα (Cathedral de Palma de Mallorca) είναι χτισμένος πάνω από τα τείχη της πόλης και αποτελεί ένα κόσμημα της γοτθικής αρχιτεκτονικής. Εδώ βρίσκονται και οι τύμβοι των πρώτων βασιλέων της Μαγιόρκας.
mallorca1

Καστέιλ δα Βαλιβέ
Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την ιστορική πόλη και κτισμένο στην κορυφή του λόφου, το Καστέιλ δα Βαλιβέ (Castillo de Bellver) αποτελεί μνημείο γοτθικού στυλ. Είχε διάφορες χρήσεις, όπως βασιλική κατοικία, φυλακή ή φρούριο, ενώ τον 19ο αιώνα χρησιμοποιήθηκε και ως νομισματοκοπείο. Η θέα που προσφέρει προς την πόλη είναι εκπληκτική.

Κλείσιμο
Κόβας δελ Ντρακ
Στην ανατολική ακτή του νησιού βρίσκονται οι Κόβας δελ Ντρακ (Cuevas del Drach), σπηλιές εξαίσια φωτισμένες, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια βόλτα με βάρκες.

Κόβας ντ’ Άρτα
Οι Κόβας ντ’ Άρτα (Cuevas d’ Arta) είναι σπηλιές που σχηματίστηκαν κατά την προϊστορική περίοδο, ενώ κατά τη διάρκεια των μαχών του Ζάουμα Α΄ αποκαλύφθηκε ότι εδώ έμεναν Άραβες. Οι σχηματισμοί των σταλακτιτών και σταλαγμιτών θα σας εντυπωσιάσουν, όπως εντυπωσίασαν και έμπνευσαν τον Ιούλιο Βερν.

Μοναστήρι του Λιουκ
Ένας από τους πιο όμορφους θρησκευτικούς χώρους είναι το Μοναστήρι του Λιουκ (Monestir Nostra Senyora de Lluc), το οποίο προσελκύει πολλούς χριστιανούς, καθολικούς και ορθόδοξους, αλλά και πλήθος άλλων επισκεπτών. Στο μοναστήρι βρίσκεται το άγαλμα της Παναγίας που βρέθηκε τυχαία από ένα βοσκό, ενώ στο σημείο που βρέθηκε κτίστηκε ένα παρεκκλήσι.
Your Weekend in MAJORCA - The perfect trip

Χρήσιμες πληροφορίες
- Όπως και στην Ισπανία, έτσι και στη Μαγιόρκα το επίσημο νόμισμα είναι το ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα και δυσκολίες. Το μόνο για το οποίο πρέπει να προβλέψετε, αν χρησιμοποιείτε κάρτες, είναι να πληροφορηθείτε ότι γίνονται δεκτές στη Μαγιόρκα.
mallorca3

- Μην παρασύρεστε από προσφορές και τυχερά παιχνίδια που μπορεί να σας προσφέρουν πλανόδιοι και απατεώνες. Έχετε υπ’ όψιν σας ότι το νερό της βρύσης δεν είναι πολύ καλό γι’ αυτό αποφύγετε να πίνετε από αυτό. Σημαντικό είναι να δείχνετε μια ευπρεπή συμπεριφορά και να έχετε ένα αξιοπρεπές ντύσιμο όταν επισκέπτεστε θρησκευτικούς, κυρίως, χώρους.

- Το αεροδρόμιο της Μαγιόρκας (Palma de Mallorca Airport) απέχει 8 χιλιόμετρα από την Πάλμα, την πρωτεύουσα της Μαγιόρκας και συνδέεται με αστικά λεωφορεία και με ταξί.

- Τα μέσα μεταφοράς στη Μαγιόρκα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και περιλαμβάνουν τρένα, τραμ και λεωφορεία. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί αλλά και να νοικιάσετε αυτοκίνητο, μηχανάκι ή ποδήλατο, παρόλα αυτά προσέξτε όταν οδηγείτε οι ίδιοι, καθώς οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι με πολλές στροφές. Σε ορισμένες πόλεις ενδείκνυται ο περίπατος.
mallorca2
mallorca4
mallorca5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης