Λος Άντζελες: Ο Νίκος Κοκλώνης στην Πόλη των Αγγέλων

Λος Άντζελες: Ο Νίκος Κοκλώνης στην Πόλη των Αγγέλων

Όλα όσα πρέπει να ζήσεις στην πόλη σύμβολο των πλουσίων και διασήμων από τον «Mr. Travel»

LA_3
Η Πόλη των Αγγέλων, γνωστή σε όλο τον κόσμο ως Λος Άντζελες, είναι το οικονομικό, πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο της Βόρειας Καλιφόρνια και η Μέκκα του θεάματος. Με πληθυσμό περίπου 4.000.000, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών (μετά τη Νέα Υόρκη), ενώ η μητροπολιτική περιοχή αγγίζει τους 18.000.000 κατοίκους.

Θα δυσκολευθείς πολύ να βρεις «ντόπιους», μπορείτε όμως να μιλήσετε με ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει από την υπόλοιπη Αμερική και τον κόσμο προκειμένου να ζήσουν στην «καρδιά» του θεάματος. Το Λος Άντζελες έχει πολλά πρόσωπα και αποτελείται από μικρότερες πόλεις όπως η Σάντα Μόνικα, το Χόλιγουντ και το Μπέβερλι Χιλς.

Μη νομίζεις ότι επειδή είσαι σε αυτή τη διάσημη πόλη με τη φήμη της χλιδής θα πρέπει να κυκλοφορείς με ακριβά ρούχα και αξεσουάρ. Γύρω σου πολλοί θα κυκλοφορούν ατημέλητοι ή με αθλητικό στυλ, ενώ άλλοι θα είναι κυριολεκτικά στην τρίχα.

Πρόκειται για μία πόλη που βιώνει μια ατέλειωτη Άνοιξη με 326 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο! Γενικά, το κλίμα είναι ξηρό, ενώ το φαινόμενο της βροχόπτωσης είναι εξαιρετικά σπάνιο. Επομένως, αν επιλέξεις τον προορισμό για την καλοκαιρινή σου άδεια, πάρε οπωσδήποτε καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό.

LA_4

Θα ξεκινήσεις από την περίφημη Χόλιγουντ Μπούλεβαρντ και τη Λεωφόρο της Δόξας, η οποία φιλοξενεί 2.619 αστέρια. Επόμενη στάση, τα Universal Studios. Εκεί θα νιώσεις την αδρεναλίνη των γυρισμάτων μιας ταινίας δράσης, καθώς γίνονται αναπαραστάσεις χαρακτηριστικών σκηνών, προβάλλονται σόου που δε θα δεις πουθενά αλλού και όλα αυτά ανάμεσα στα καλύτερα μαγαζιά, εστιατόρια και σινεμά. Το εισιτήριο κοστίζει από 120 ευρώ, αλλά αξίζει να το ζήσεις. Στο Χόλυγουντ είσαι.

Συνέχισε στο Dolby Theatre, για να πάρεις μια γεύση από Όσκαρ, καθώς οι τελετές των βραβείων λαμβάνουν χώρα εδώ, ενώ διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως η Celine Dion, η Beyoncé, η Mariah Carey και η Adele, επιλέγουν τον συγκεκριμένο χώρο για φαντασμαγορικές συναυλίες. Αν είσαι τυχερός και βρεθείς σε περίοδο που οι συναυλίες είναι ήδη προγραμματισμένες, μην το χάσεις γιατί θα είναι εμπειρία ζωής.

Κλείσιμο
Ακολουθεί το διάσημο Grauman Chinese Theatre, με τα αποτυπώματα χεριών και παπουτσιών διάσημων ηθοποιών, τα οποία είναι 100% αυθεντικά. Χρονολογείται από το 1927 και ονομάζεται κινέζικο εξαιτίας της κινέζικης διακόσμησης, εξωτερικής και εσωτερικής, της οποίας το καλύτερο σημείο είναι η περίτεχνη οροφή στην αίθουσα προβολών. Οι καλύτερες ταινίες που χαίρουν εκτίμησης κριτικών και κοινού προβάλλονται εδώ, για αυτό πάρε ποπ-κορν και ετοιμάσου.

Το Αιγυπτιακό Θέατρο είναι επίσης επιβλητικό με τις τοιχογραφίες και την ιδιαίτερη διακόσμησή του. Θα είσαι τυχερός να βρεθείς είτε στο ένα Θέατρο, είτε στο άλλο κατά τη διάρκεια κινηματογραφικών φεστιβάλ (ανάμεσα στα οποία και το La Film Festival και το TCM Classic Film Festival) που γίνονται κάθε χρόνο και θα πάρεις μια καλή γεύση από Hollywood γκλάμουρ.

Στην επόμενη στάση, φρόντισε το κινητό σου να είναι φορτισμένο καλά γιατί οι selfies θα πάρουν φωτιά. Στο Madame Tussauds, κάτσε στο παγκάκι δίπλα στον Forrest Gump, αγκάλιασε άφοβα την Marilyn Monroe και άρπαξε το μικρόφωνο από την Beyoncé. Δεν θα αντιδράσει κανείς, είναι όλοι… κέρινοι. Η εμπειρία είναι πολύ διασκεδαστική.

Για να χορτάσει το μάτι σου Λος Άντζελες, ανέβα στο λόφο του Χόλιγουντ και πήγαινε στο πάρκο Griffith. Μοιάζει με όαση και διαθέτει ένα μοναδικό αστεροσκοπείο, αρτ ντεκό αρχιτεκτονικής. Έγινε διάσημο από την ταινία «Επαναστάτης χωρίς αιτία», με πρωταγωνιστή τον James Dean. Στην είσοδο, το εκκρεμές του Φουκώ θα σε «μαγνητίσει».

nikos_1

Προχωρώντας, τα εκθέματα σε πάνε βόλτα στο πλανητικό σύστημα και λάβε υπόψη ότι εδώ εκπαιδεύτηκαν οι αστροναύτες που επιβιβάστηκαν στο Apollo τη δεκαετία του 1960. Η θέα σου κόβει την ανάσα, από τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι την καρδιά της πόλης, με το γνωστό σήμα των Λόφων του Χόλιγουντ να φιγουράρει σε μικρή απόσταση.
Το Σαββατοκύριακο επισκέψου το ράντσο του Will Rogers, ενός από τους πιο διάσημους ηθοποιούς της δεκαετίας του ‘30 που πλέον, είναι ιστορικό πάρκο στη Santa Monica. Οι εξωτερικοί χώροι είναι ό,τι πρέπει για πικ-νικ και υπάρχει δυνατότητα για δραστηριότητες όπως ιππασία και πεζοπορία καθώς τα μονοπάτια είναι μοναδικά για αυτό το σκοπό.

Καλιφόρνια σημαίνει παραλία και ήλιος και για σένα διαλέξαμε την καλύτερη, την Venice Beach, στο δυτικό τμήμα του Λος Άντζελες. Η παραλία είναι αμμώδης, η θέα στον ωκεανό μαγευτική και στο μεγάλο skatepark που είναι ειδικά σχεδιασμένο για όσους αγαπούν το skateboard, θα έχεις την ευκαιρία να χαζέψεις ακροβατικά με φόντο τον ωκεανό.Η καλύτερη ώρα για να το επισκεφθείς είναι το ηλιοβασίλεμα.


LA_1

Αξίζει μια βόλτα στην παραθαλάσσια πόλη Santa Monica, την οποία το Nationael Geographic έχει κατατάξει στην 7η θέση με τις ομορφότερες αντίστοιχες πόλεις παγκοσμίως. Η προβλήτα της περιοχής εκτός από το ότι σε φέρνει σε απόσταση αναπνοής από τον Ειρηνικό Ωκεανό, σου δίνει πλήθος επιλογών, από εστιατόρια μέχρι επίσκεψη σε ενυδρείο/λούνα παρκ.

Για τα ψώνια σου, πήγαινε στην Rodeo Drive, στο Beverly Hills, όπου θα βρεις πολυτελή καταστήματα και θα βλέπεις διαρκώς λιμουζίνες να σταματάνε μπροστά σου. Απλώς, φρόντισε να έχεις αρκετά χρήματα μαζί σου επειδή εδώ υπάρχουν περισσότερα από 100 καταστήματα επώνυμων οίκων.
Για να χτυπήσει η καρδιά σου δυνατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, πάρε τη διαδρομή για την Sunset Strip, τη λεωφόρο Santa Monica και την λεωφόρο Beverly.

Διαμονή

Αν είσαι party animal ή έστω αγαπάς την νυχτερινή ζωή, κάνε κράτηση στο Andaz West Hollywood, σε απόσταση μόλις 5 λεπτών από την “ζωντανή” λεωφόρο Sunset Strip, με την κομψή διακόσμηση, την δροσερή πισίνα στην ταράτσα του ξενοδοχείου και ένα εστιατόριο και μπαρ με πολύ προσεκτικές και εύγευστες δημιουργίες! Όλα αυτά με κόστος από 150€ ανά διανυκτέρευση.

Σε απόσταση μόλις 8 λεπτών περπατώντας από την λεωφόρο της Δόξας, βρίσκεται το πολύ κομψό και μοντέρνο 3 * ξενοδοχείο Mama Shelter με τη μίνιμαλ διακόσμηση και τα δωμάτια με το εντυπωσιακό δάπεδο. Υπάρχει εστιατόριο και μπαρ εντός και η τιμή ξεκινά από 160€ ανά διανυκτέρευση.

Αν είσαι φαν της θάλασσας, το 4* Hyatt Regency Los Angeles Airport της γνωστής αλυσίδας Hyat, που βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών από την παραλία Venice σε περιμένει. Με εξωτερική πισίνα, ευρύχωρα δωμάτια και το γήπεδο γκολφ Westchester σε μικρή απόσταση, θα καταλάβεις τί σημαίνει μεγάλη ζωή με κόστος δίκλινου από 150€ ανά διανυκτέρευση

Πολύ κομψό και το 4* H Hotel Los Angeles, Curio Collection by Hilton, σε απόσταση μισού χλμ από το αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, όπου σεντόνια, πετσέτες κλπ. παραδίδονται στα δωμάτια από δύο ρομποτάκια που ακούν στο όνομα Hannah και η θέα από την ταράτσα είναι μοναδική. Μέσο κόστος δίκλινου δωματίου τα 200€.
Αν δε θες να αδειάσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό, αλλά ταυτόχρονα να απολαύσεις ανέσεις και πολυτέλεια, το τετράστερο ξενοδοχείο Hotel Angeleno, ανάμεσα στο Μπέβερλι Χιλς και τη Σάντα Μόνικα, είναι η επιλογή σου. Στα θετικά του η πισίνα, το γυμναστήριο και το υπαίθριο τζάκι. Έξω από το ξενοδοχείο υπάρχει στάση λεωφορείων και όλα αυτά με κόστος από 120€ το δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

LA_2
Έξοδος

Μετά από την περιήγηση στη λεωφόρο της Δόξας, τα στούντιο κλπ, προτείνουμε μια στάση για φαγητό στο διάσημο Hard Rock Cafe, στη λεωφόρο του Χόλιγουντ, που μοιάζει με συναυλιακό χώρο-εστιατόριο. Το μπέργκερ θα σε ενθουσιάσει και αν περάσεις από εκεί βραδινή ώρα παράγγειλε το κοκτέιλ σου και δεν θα χάσεις.
Στην ίδια λεωφόρο, μπορείς να κάνεις μια στάση για φαγητό αλλά και μπόουλινγκ στο Lucky Strike Live με τον μπλε-μωβ φωτισμό και τις φιγούρες Disney (όπως τον Μίκι Μάουζ) στους τοίχους. Θα σου αρέσουν πολύ η μπίρα και οι πατάτες τηγανιτές εκτός από τα μπέργκερ.

Για ειδικές περιστάσεις και μενού γκουρμέ, επίλεξε το εστιατόριο Providence στη λεωφόρο Melrose και εμπιστεύσου τις προτάσεις του σεφ. Δεν είναι φτηνό αλλά το φαγητό και ο χώρος θα σε ενθουσιάσουν! Τα πιάτα μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής.

Για ωραίο κόσμο και δροσιστικά κοκτέιλ πέρνα από το No Vacancy, στη λεωφόρο Hudson, με vintage διακόσμηση και καναπέδες σαν αυτούς που βλέπουμε καθισμένο τον Τσόρτσιλ σε φωτογραφίες! Οι επισκέπτες του το λάτρεψαν, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα ξανάρθεις.

Ένα μεγάλο κλαμπ, στο οποίο συγκεντρώνεται πολλή νεολαία με πολλά events από τους πιο γνωστούς DJs (εδώ έχουν γίνει πολλά πάρτι που φιλοξένησαν τους καλεσμένους των Grammys μετά τις τελετές) είναι το Sound NightClub, στην καρδιά του Χόλιγουντ. Είδος μουσικής; House και ηλεκτρονική.

Πτήσεις

Οι πτήσεις από Αθήνα προς Λος Αντζελες έχουν μέση διάρκεια 17 ώρες, με μια ενδιάμεση στάση συνήθως και πλήθος αεροπορικών εταιρειών τις διαχειρίζονται (μεταξύ των οποίων η British Airways, Aeroflot, Swiss αλλά και οι αμερικάνικες Delta, American Airlines κλπ. Το κόστος εισιτηρίου μετ’επιστροφής ανά επιβάτη ξεκινά από 700€ και σ’αυτή την τιμή βρίσκεις πολλές σύντομες πτήσεις.

Για να λάβεις τις καλύτερες τιμές της αγοράς στείλε τo αίτημά σου στο infoyo@yotrip.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης