Βοϊδοκοιλιά: Απόδραση στη μαγευτική παραλία

voidokoilia_main01

Πού να μείνετε - Δείτε φωτογραφίες

Οσοι την επισκέφτηκαν, δύσκολα την ξεχνούν. Η Βοϊδοκοιλιά είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες, όχι μόνο της Μεσσηνίας, όπου και βρίσκεται, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

Ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.

Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.

Πιστεύεται ότι η παραλία αντιστοιχεί στην παραλία Βουφράδα στην οποία σύμφωνα με την Οδύσσεια, έφτασε το πλοίο του Τηλέμαχου κατά την άφιξή του στην Πελοπόννησο, με σκοπό να συναντήσει τον Νέστορα και τον Μενέλαο.

Πού να μείνετε

- Marko's Cottage
Στο Πετροχώρι, τηλ. 697 721 1600

-
Anna's Apartments
Στον Ρωμανό, τηλ. 2723 041415

- Ξενοδοχείο Navarone
Στο Πετροχώρι, τηλ. 27230.41.571 - 2

- Helen's Cottage
Στο Πετροχώρι, τηλ. 697 721 1600

Δείτε φωτογραφίες της παραλίας:
voidokoilia_02
voidokoilia_03
voidokoilia_04
voidokoilia_05
voidokoilia_06
voidokoilia_07
voidokoilia_08

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Βούτσης

Που να δείτε και την δικιά μου βοϊδοκοιλιά! Συναγωνίζεται του συναγωνιστή Φίλη!

Μυκονιατης

ουτε κοκκα, ουτε βιζιτουδες εχει

nik the greek

Φοβερα μερη και παραλιες,αλλα απο φαγητο μηδεν!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

touris

H ημερίδα επικεντρώνεται στην εξέλιξη του τουριστικού κλάδου σε συνδυασμό με τη μεγάλη αύξηση του τουριστών, την ανάδυση νέων ταξιδιωτικών αγορών και της αναγκαίας ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών