Καταρράκτης Λειβαδίτη, ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων

livaditis4

Τα νερά πέφτουν κατακόρυφα με πάταγο από ύψος 60 μέτρων 

Γνωρίζατε ότι ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων βρίσκεται στην Ελλάδα και μάλιστα κοντά στην Ξάνθη; Πρόκειται για τον καταρράκτη Λειβαδίτη, ο οποίος τους κρύους χειμώνες παγώνει με αποτέλεσμα, στις πρώτες ζέστες της άνοιξης, τα κρύσταλλα να σπάνε με εκκωφαντικό θόρυβο.

Οποιος θέλει να τον επισκεφτεί, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τον δρόμο για Σταυρούπολη και από εκεί να κατευθυνθεί στο χωριό Λειβαδίτης, που βρίσκεται στα 1.300 μέτρα υψόμετρο.

Από την έξοδο του χωριού, ξεκινά μονοπάτι με ανατολική κατεύθυνση, το οποίο οδηγεί σε ένα από τα πολλά γεφύρια της περιοχής. Ο δασικός δρόμος μετά από 7 χλμ. και με κατεύθυνση νοτιοανατολική φέρνει σε απόσταση 300 μέτρων από τον καταρράκτη. Για να φτάσει ο επισκέπτης στον καταρράκτη, θα χρειαστεί να πεζοπορήσει σε ένα μονοπάτι, πνιγμένο στις οξιές, τα σφεντάμια και τις φλαμουριές. Η διαδρομή είναι λίγο κουραστική, αλλά μόλις φτάσετε, το θέαμα θα σας αποζημιώσει. Τα νερά πέφτουν κατακόρυφα από ύψος 60 μέτρων, ενώ η βλάστηση στο σημείο είναι πολύ πλούσια. 
ΕΟΣ Αχαρνών - Καταρράκτης Λειβαδίτη - Λειβαδίτης

Γύρω από τον καταρράκτη υπάρχουν χώροι κατάλληλοι που βοηθούν τους επισκέπτες να απολαύσουν το θέαμα χωρίς κινδύνους.

Πληροφορίες από ιστοσελίδα δήμου Ξάνθης

Αναλυτικές πληροφορίες για το μονοπάτι και την πρόσβαση στον καταρράκτη εδώ

livaditis4
livaditis3
livaditis2
livaditis1

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αλέξανδρος ρονιωτης

Αν ο Λειβαδίτης είναι ο ψηλότερος στα Βαλκάνια, ο Μάστορας με 215μ ελεύθερη πτώση, ο Αμπάς με 140μ και η Αγία Παρασκευή με 120μ στην Κρήτη τι ειναι; Δεν είναι Βαλκάνια η Κρήτη;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hotel_pixabay_364610768

Τα πιο παράξενα αιτήματα που διατυπώθηκαν το 2018 από τουρίστες αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι της βρετανικής αλυσίδας οικονομικών ξενοδοχείων Travelodge, στις 552 μονάδες της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαβάστε ορισμένα από αυτά...

tourismos_tour

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι «περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν στην Ελλάδα από πιο μακρινές χώρες, όπως η Κίνα ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να ανακαλύψουν την Νότια Ευρώπη και να δουν την Ελλάδα ότι είναι μια ασφαλής χώρα»