Οι Ρώσοι τουρίστες επιστρέφουν στην Τουρκία στις 7 Ιουλίου

Οι Ρώσοι τουρίστες επιστρέφουν στην Τουρκία στις 7 Ιουλίου

Με 17 πτήσεις τσάρτερ επιστρέφουν στην Τουρκία οι Ρώσοι τουρίστες - Πτώση στον τουρισμό της γειτονικής χώρας τους πρώτους πέντε μήνες του 2016 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος

Οι Ρώσοι τουρίστες επιστρέφουν στην Τουρκία στις 7 Ιουλίου
«Φιλί ζωής» αναμένεται να δώσουν στον τουρισμό της Τουρκίας οι Ρώσοι τουρίστες που επιστρέφουν στην γειτονική χώρα μετά την υπογραφή διατάγματος από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με το οποίο αίρει την απαγόρευση να ταξιδεύουν οι Ρώσοι στην Τουρκία.

Στις 30 Ιουνίου ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε το σχετικό διάταγμα μετά από την γραπτή συγγνώμη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον περασμένο Νοέμβριο στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο τα πρώτα τσάρτερ από την Ρωσία θα καταφθάσουν στην Τουρκία στις 7 Ιουλίου. Πρόκειται για συνολικά 17 πτήσεις τσάρτερ από την Ρωσία μέσα σε μία ημέρα, που αναμένεται να τονώσουν τον τουριστικό τομέα στην γειτονική χώρα, που έχει γνωρίσει μεγάλη πτώση σε σύγκριση με το περασμένο έτος.


Κλείσιμο

Η τουρκική Hurriyet αναφέρει ότι ο τουρισμός στην Τουρκία «περιμένει να δρέψει τους καρπούς» από την πρόσφατη βελτίωση των σχέσεων της χώρας, τόσο με το Ισραήλ, όσο και με την Ρωσία. Τον Μάιο οι αφίξεις από την Ρωσία ήταν δραματικά χαμηλές, σε ποσοστό 92% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το περασμένο έτος ενώ τον ίδιο μήνα οι αφίξεις από την Γερμανία μειώθηκαν σε ποσοστό 31,5% και από την Βρετανία σε ποσοστό 29,4%.

Γενικότερα, τους πέντε πρώτους μήνες του 2016 ο αριθμός των αφίξεων στην Τουρκία μειώθηκε σε ποσοστό 22,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015 και οι ανησυχίες για την ασφάλεια στην χώρα μετά τα συνεχιζόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα καθιστούν τους Ρώσους τουρίστες, ίσως την μόνη ελπίδα ανάκαμψης του τουριστικού τομέα.



Μετά το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο διεθνές αεροδρόμιο «Κεμάλ Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη, η βρετανική Telegraph αναρωτήθηκε: «Is Turkey safe for tourists?» (Είναι η Τουρκία ασφαλής για τους τουρίστες;) και υπενθύμισε στους αναγνώστες της ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έχει δηλώσει ότι η χώρα του είναι στόχος όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων της περιοχής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης