Γαμήλιος τουρισμός: 80 δισ. δολ. ο παγκόσμιος τζίρος - Η Ελλάδα στους δημοφιλείς προορισμούς

Γαμήλιος τουρισμός: 80 δισ. δολ. ο παγκόσμιος τζίρος - Η Ελλάδα στους δημοφιλείς προορισμούς

Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους προορισμούς για γαμήλιο ταξίδι ζευγαριών από τη Β. Αμερική και την Ευρώπη, ενώ εμφανίζεται ως ανερχόμενος στα ζευγάρια από Μ. Ανατολή και Αυστραλία-Ν. Ζηλανδία

Γαμήλιος τουρισμός: 80 δισ. δολ. ο παγκόσμιος τζίρος - Η Ελλάδα στους δημοφιλείς προορισμούς
Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο ή τουλάχιστον ανερχόμενο γαμήλιο προορισμό, για ζευγάρια από 4 ηπείρους, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων QnA με έδρα το Ντουμπάι.

Κοινή τάση στις περιοχές που εξετάσθηκαν ήταν η παρουσία ευρωπαϊκών χωρών και πόλεων ως κορυφαίων προορισμών ή ανερχόμενων, εκ των οποίων η παρουσία της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Γαλλίας ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στις απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους προορισμούς για γαμήλιο ταξίδι ζευγαριών από τη Β. Αμερική και την Ευρώπη, ενώ εμφανίζεται ως ανερχόμενος στα ζευγάρια από Μ. Ανατολή και Αυστραλία-Ν. Ζηλανδία.

Η παγκόσμια βιομηχανία γαμήλιων προορισμών αποτιμάται σε 80 δισ. δολάρια ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 27% της παγκόσμιας βιομηχανίας γάμου (298 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

H μεγαλύτερη στη βιομηχανία γαμήλιου προορισμού είναι η Β. Αμερική, με συμβολή 30% ή 24 δισ. δολάρια. Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά είναι η Ασία, με συμβολή 22% ή 17,6 δισ. δολάρια και ακολουθούν η Ευρώπη με μερίδιο 20% ή 16 δισ. δολάρια, η Ν. Αμερική με μερίδιο 12% ή 9,6 δισ. δολάρια, η Αυστραλία με 6% ή 4,8 δισ. δολάρια και η Μ. Ανατολή και Αφρική με 5% ή 4 δισ. δολάρια αντίστοιχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης